Angajaţii Clariant România, implicaţi activ în acţiunea de plantare de copaci, în cadrul „Lunii Plantării Arborilor“

Clariant, companie inovatoare şi sustenabilă axată pe produse chimice de specialitate, a răspuns iniţiativei Radio Craiova şi s-a alăturat acţiunii de plantare de copaci, ce a avut loc în data de 9 aprilie, în cadrul Ocolului Silvic Craiova – Unitatea de Producţie 4 Bratovoieşti. Astfel, 34 de angajaţi ai Clariant au participat ca voluntari în amplul proiect de plantare de copaci şi au contribuit la sădirea a 1.400 de puieţi de stejar pedunculat. Iniţiativa s-a derulat respectând măsurile de prevenire a Covid-19.

0

Evenimentul face parte din proiectul „Luna Plantării Arborilor”, care se desfăşoară de 15 ani în Dolj, în perioada 15 martie – 15 aprilie, şi este organizat de Studioul Teritorial de Radio Craiova în parteneriat cu Direcţia Silvică Dolj. Clariant, Brigada Multinaţională Sud-Est, din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Asociaţia Acces s-au alăturat acţiunii.
Clariant susţine activităţile ecologice şi se implică activ în sprijinirea comunităţii locale. „Fiecare dintre noi are un impact real asupra mediului înconjurător, iar protejarea acestuia ţine de noi toţi. Acţiunea de plantare de copaci, iniţiată de Radio Craiova, în parteneriat cu Direcţia Silvică Dolj, se aliniază perfect cu valorile companiei Clariant, protejarea vieţii şi a comunităţii fiind unul dintre obiectivele noastre majore.  Angajaţii Clariant şi-au arătat din nou interesul şi angajamentul pentru binele comunităţii din care facem parte cu toţii şi au spus DA acţiunii ecologice. Le mulţumesc călduros tuturor celor ce s-au implicat activ dând un frumos exemplu de civism şi responsabilitate”, a declarat Dragoş Gavriluţă, director de proiect sunliquid® România.

Angajamentul Clariant pentru binele comunităţii este continuu, iar acest nou proiect reconfirmă această promisiune a companiei. Pe parcursul anului trecut, Clariant s-a implicat într-o serie de iniţiative în sprijinul comunităţii locale din Podari, judeţul Dolj. Compania a renovat dispensarul din comună, a donat pachete cu alimente de bază şi produse igienico-sanitare familiilor aflate în nevoie şi a fost parte a unei campanii de sterilizare gratuită a câinilor şi pisicilor fără stăpân.

Investiţia Clariant din Podari este una dintre cele mai mari investiţii de tip greenfield aflată în derulare, în sud-vestul României. Prin tehnologia inovativă sunliquid®, recunoscută şi premiată la nivel internaţional, fabrica va procesa anual, la capacitate maximă, peste 250.000 de tone de paie de grâu, provenite de la fermierii locali, rezultând 50.000 de tone de etanol celulozic. Finalizarea fabricii este preconizată pentru finalul anului 2021, ulterior urmând a fi demarată producţia.
Etanolul celulozic este un biocombustibil avansat, complet sustenabil şi neutru din punct de vedere al dioxidului de carbon, care poate fi uşor amestecat în combustibilul convenţional şi utilizat în infrastructura auto actuală. Etanolul celulozic este cu atât mai important, în contextul în care  Uniunea Europeană îşi propune să atingă neutralitatea climatică până în 2050 şi să susţină utilizarea energiei din surse regenerabile în toate tipurile de transport.

Facebook Comments