După ce i-a luat copilul la PSD, Olguţa „înfiază“ şi proiectul lui Badea privind bazele sportive din şcoli
Liber la sport în curtea şcolii

Municipalitatea a anunţat demararea lucrărilor de reamenajare a terenurilor de sport din curţile unităţilor şcolare din cartiere, facilităţile urmând a deveni accesibile tinerilor amatori de mişcare şi în afara orelor de curs. Pe lista iniţială a edililor au intrat 19 şcoli şi licee din oraş, unde refacerea terenurilor de sport a început deja sau urmează să înceapă în cel mai scurt timp.

0

Primarul Lia Olguţa Vasilescu a anunţat noua iniţiativă edilitară, pe reţelele de socializare, după o vizită pe şantierele deschise în oraş în primăvara acestui an, muncitorii luând deja în primire câteva amplasamente. „Astăzi am fost în mai multe şantiere unde Primăria Craiova a deschis lucrări: strada Petre Ispirescu, Aleea Brâncuşi, Liceul Constantin Brâncuşi, Şcoala Mircea Eliade, Colegiul Energetic, Şcoala 39 Nicolae Bălcescu şi Colegiul Naţional Ştefan Velovan. Am decis ca pe terenurile de la Şcoala 39 şi de la Ştefan Velovan să se amenajeze baze sportive care să poată fi folosite de elevi şi după programul şcolar, diferite de bazele sportive unde se desfăşoară orele de sport. Acelaşi lucru se va întâmpla şi la Şcoala 22 Mircea Eliade şi identificăm în continuare terenuri şi în alte curţi şcolare. Copiii din cartier au dreptul să poată face mişcare în aer liber, iar directorii şcolilor nu le permit accesul în afara orelor de curs, ceea ce nu mai putem accepta”, a anunţat primarul Craiovei.

19 terenuri de sport, refăcute în curţile şcolilor craiovene

Edilul-şef a dezvoltat subiectul şi cu prilejul dezbaterii publice a proiectului de buget pe 2021, dezbatere organizată, în acest an, online, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID. Potrivit Liei Olguţa Vasilescu, municipalitatea are deocamdată 19 unităţi şcolare în obiectiv, lista rămânând însă deschisă şi urmând a fi completată pe parcursul anului, pe măsură ce sunt identificate noi unităţi şcolare care au teren la dispoziţie pentru amenajarea/reamenajarea de facilităţi sportive. Pe lista existentă la această oră figurează următoarele curţi aferente unităţilor de învăţământ din Craiova propuse pentru lucrări de reparaţii şi întreţinere cu mixturi asfaltice în anul 2021: Şcoala nr. 23 Sfântul Gheorghe– str. Lămâiţei; Şcoala nr. 22 Mircea Eliade; Şcoala nr. 39 Nicolae Bălcescu– str. Traian Lalescu; Şcoala nr. 29 – N. Romanescu; Şcoala nr. 33 Elena Farago; Şcoala nr. 31 Theodor Aman– str. Vântului; Şcoala 36 Gh. Bibescu; Grădiniţa nr. 42 Ion Creangă; Grădiniţa nr. 41 Elena Farago; Liceul Petrache Trişcu; Liceul Constantin Brâncuşi; Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate; Liceul N. Titulescu; Colegiul Tehnic Energetic (Liceul Energetic); Liceul Costin D. Neniţescu (Chimie); Liceul Traian Vuia; Liceul T. Arghezi; Liceul Matei Basarab; Liceul Tehnologic Auto – B-dul Decebal.
Primăria îşi poate permite să ţină lista deschisă întrucât suprafeţele de joc vor fi refăcute cu asfalt, pe acordul cadru de reparaţii/întreţinere în vigoare, iar pentru spaţiile verzi din incinte municipalitatea dispune de propria regie de profil. „Amenajarea bazelor sportive presupune asfaltarea curţilor din şcoli, marcarea terenurilor sportive şi realizarea de spaţii verzi acolo unde nu există, în vederea deschiderii curţilor către comunitate şi copiii din cartier. Bazele sportive se vor amenaja şi pentru cei din cartier doar acolo unde permite terenul din curţile şcolilor. Lucrările de amenajare vor fi realizate în cadrul acordului cadru de reparaţii al Primăriei Craiova şi de către specialiştii de la RAADPFL”, au precizat, pe subiect, reprezentanţii Primăriei Craiova.

Proiectul lui Badea din vremurile USL, pus în practică

Trebuie menţionat că cel mai fervent avocat al refacerii bazelor sportive din şcoli a fost ex-fotbalistul Pavel Badea. Liberal cu vechi state şi consilier local cu câteva mandate la activ, Badea a inclus obiectivul în programul său electoral cu prilejul celor două tentative ale sale de a ocupa fotoliul de primar al Craiovei, în 2012 şi 2016. Prima dată l-a refuzat partidul, care a susţinut la vremea respectivă candidatul PSD în cadrul USL – nimeni alta decât Lia Olguţa Vasilescu, apoi electoratul, care nu i-a acordat un număr suficient de voturi liberalului, la acea vreme preşedinte al PNL Craiova. Ulterior, Pavel Badea a ieşit din PNL şi din politică. Anul trecut, la alegerile parlamentare, fiul său Iulian a devenit deputat pe listele PSD Dolj.

Facebook Comments