Târgul de Carte Gaudeamus Radio România – ediţie online martie 2021

Cu o carte nu se face primăvară. Dar cu o lună de Gaudeamus Radio România..., cu siguranţă, da! Cel mai ascultat radio din România deschide şi în acest an sezonul naţional al târgurilor de carte cu o nouă ediţie online a celui mai citit târg, Gaudeamus Radio România! Între 1 şi 31 martie, Radio România invită cititorii pasionaţi la o nouă întâlnire cu lumea cărţii, pe www.gaudeamus.ro.

0

Aproape 70 de participanţi, printre care se numără cele mai prestigioase edituri din ţară, zeci de evenimente, cele mai recente apariţii editoriale şi multe surprize îi aşteaptă pe vizitatorii acestei ediţii-maraton, care va debuta sub semnul mărţişorului. Organizată într-o formulă fără precedent, ca durată şi dinamică, ediţia martie 2021 a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România înlocuieşte în calendarul anual tradiţionala ediţie craioveană şi menţine statutul evenimentului de reper al pieţei de carte din ţara noastră, chiar şi în această perioadă în care este extrem de dificil să se acorde prioritate proiectelor culturale. Târgul Gaudeamus Radio România îşi va păstra caracterul generalist, din punctul de vedere al ofertei de carte prezentate, dar durata acestei ediţii va permite, în premieră, adoptarea unor tematici distincte, care vor fi ilustrate în special prin intermediul evenimentelor propuse de către participanţi şi prin genurile literare pe care le vor promova cu precădere în fiecare interval, adaptate la temele propuse. Astfel, primele zile ale târgului (1–8 martie) vor fi dedicate scriitoarelor şi literaturii adresate publicului feminin, următorul interval (9 –15 martie) va fi rezervat în special cărţii de non-ficţiune, fără a exclude însă alte genuri

literare, iar perioada 16 –22 martie va fi revendicată de poezie şi ficţiune, în onoarea Zilei Internaţionale a Poeziei sărbătorite anual pe 21 martie. Ultimele zile ale târgului vor fi, cu siguranţă, cele mai colorate şi mai vesele, fiind dedicate cărţii pentru copii şi proiectelor de tip „Şcoala altfel”.
Şi în ediţie online, Târgul Gaudeamus Radio România va reprezenta o alternativă sigură şi atractivă pentru şcolile care vor alege ultima săptămână din martie pentru derularea acestui proiect educaţional.

Standurile virtuale ale participanţilor, semnalate ca atare în paginile lor de prezentare din secţiunea „Târg virtual” a website-ului www.gaudeamus.ro, vor putea fi accesate începând cu data de 1 martie, iar cititorii vor putea achiziţiona titlurile preferate prin plasarea de comenzi în magazinele lor online, cu menţiunea că numeroşi participanţi vor oferi vizitatorilor beneficii suplimentare (discounturi, transport gratuit), prin intermediul codurilor publicate pe paginile din catalogul Gaudeamus.

Evenimentele se vor derula exclusiv online şi vor putea fi urmărite fie în direct, pe www.gaudeamus.roşi pe pagina de facebook Radio România Gaudeamus, pe website-urile şi paginile din reţelele de socializare ale participanţilor, semnalate prin linkuri active în programul târgului şi ca înregistrări, disponibile începând cu momentul la care au fost programate. Spre deosebire de ediţiile precedente, indiferent de formula în care s-au derulat, lista participanţilor şi programul evenimentelor vor rămâne deschise şi se vor îmbogăţi permanent, prin înscrierea de noi participanţi inclusiv după debutul târgului şi prin adăugarea constantă de noi evenimente.

Facebook Comments