Ionuţ Stroe, PNL
Adevărul din spatele creşterii alocaţiei copiilor

0

Acum 2 ani de zile, după o luptă dură în Parlament, PNL a impus dublarea alocaţiei copiilor, care a şi intrat în vigoare la 1 martie 2019. Vă aduceţi aminte, am făcut-o împotriva voinţei PSD, care avea majoritatea atunci.
Şi nu ne-am oprit. Timp de 3 ani la rând, în 2019, în 2020 şi în 2021, alocaţiile pentru copii au crescut. De fiecare dată la iniţiativa Partidului Naţional Liberal şi de fiecare dată creşterile au fost cât se poate de reale. Este meritul atât al Guvernului Orban, din care am făcut parte, dar şi al Guvernului Cîţu.
Ca urmare, după 3 majorări realizate de PNL, iată că valoarea alocaţiei este, astăzi, aproape de 3 ori mai mare faţă de momentul de pornire, 1 martie 2019. Cifrele nu pot fi contestate de nimeni şi nici anulate de discursuri politice. Oamenii se pot uita în cont şi văd aceşti bani. Este nevoie de mai mult? Da, este nevoie, iar Guvernul Orban a prevăzut creşteri succesive pentru alocaţii până în 2022. Ele se vor face imediat ce Guvernul va avea bani în buget. Pentru că, să nu uităm, suntem într-o criză care ne costă mult ca ţară în multe domenii.

Nu aş vrea în final să vorbesc prea mult despre PSD, pentru că atunci când au fost la guvernare şi aveau putere de decizie nu au făcut nimic. În 2019, PSD s-a opus cu toată forţa creşterii alocaţiilor şi a cedat doar în faţa presiunii opiniei publice. Apoi, în decembrie 2019, abia după ce au pierdut fotoliul de la Palatul Victoria şi puterea, când nu mai aveau nicio responsabilitate, au venit în Parlament şi au votat o lege ca să dubleze alocaţiile. Aşa, peste noapte, din pix. Aceleaşi alocaţii pe care, cu doar o lună înainte, cu Dăncilă premier, PSD nu avea bani să le mărească, deşi exista creştere economică!
Acelaşi PSD face astăzi doar scandal, însă nu mai are dreptul să deschidă acest subiect. Ideea pesediştilor că în fiecare an se pot dubla alocaţiile, doar prin discursuri în Parlament, este o minciună faţă de părinţi şi faţă de copii.

Ionuţ Stroe, deputat PNL de Dolj, publică periodic o rubrică-editorial şi comentariu în săptămânalul nostru.

Facebook Comments