„Palme” în C.L.Râmnicu Vâlcea: Viceprimarul Pîrvulescu cere evacuarea primarului Gutău dacă mai jigneşte la şedinţe

Într-o dinamică devenită deja obişnuinţă, şedinţa extraordinară a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea de vineri, 12 februarie, a durat numai câteva minute, împotmolindu-se la primul punct de pe ordinea de zi, alegerea noului preşedinte de şedinţă. Hotărâţi să îl păstreze pe piedestal pe consilierul Grigore Crăciunescu, liberalii, într-un demers legal discutabil, l-au propus din nou pe acesta pentru preşedinţia următoarelor trei luni. Secretarul primăriei a atras atenţia că, potrivit Codului Administrativ, un președinte de ședință este ales pe o perioadă de cel mult 3 luni şi că în cazul lui Crăciunescu această perioadă a expirat. Consilierii PNL şi USR l-au votat totuşi, opinând că legea nu interzice în mod explicit ca un preşedinte să fie ales pentru încă trei luni. În acest punct a intervenit primarul Gutău care a declarat şedinţa închisă, pe considerentul că Grig Crăciunescu nu mai poate asigura în mod legal preşedinţia şedinţelor în forul administrativ al oraşului.

0

După ce primarul şi consilierii PER şi PSD au părăsit sala, Crăciunescu  şi-a reluat locul pe scenă, la masa de prezidiu, cu pupilele dilatate de satisfacţie.  Apoi i-a dat cuvântul viceprimarului PNL Virgil Pîrvulescu, cel care, printre altele,  i-a cerut secretarului un răspuns motivat, în scris, în ce priveşte  aplicarea unor sancţiuni pentru primar, ca urmare a comportamentului acestuia la şedinţele de Consiliu Local. Demersul viceprimarului putea să deschidă un drum spre respect reciproc în C.L.  dacă nu ar fi dat  cu capu-n gard exact când nu era cazul.  Dovedind că   habar nu are de ceea ce înseamnă  instituţia protestului într-o democraţie reală, Pîrvulescu a  cerut, printre altele,  tragerea la răspundere a persoanei responsabile pentru  manifestarea  de la şedinţa de săptămâna trecuta, când, pentru a semnala lipsa consilierilor majoritari, aleşii PSD şi PER au pus schiuri şi pancarde pe scaune.   

   

   Doleanţe

„În Codul Administrativ primarul trebuie să asigure buna desfăşurare a şedinţei.  Care sunt măsurile ce pot fi luate împotriva executivului pentru faptul că în  momentul de faţă şedinţa nu mai este transmisă  live în   spaţiul public?  Şi aş vrea în acelaşi timp să îmi spuneţi cine este persoana responsabilă care poate fi trasă la răspundere pentru modul în care a fost aranjată sala de şedinţă, anterior,  cu acele schiuri …, care, din punctul meu de vedere, nu fac cinste unui oraş. Vă rog ca  şi în interpretarea dumneavoastră  juridică să indicaţi actele normative aplicabile.

De asemenea, ca să ajungem la un respect între noi, membrii consiliului, observăm anumite derapaje în discuţiile care  au loc. Dacă  pentru consilierii locali, Codul Administrativ spune foarte clar care sunt sancţiunile pe care preşedintele de şedinţă le poate lua, eu nu am identificat cum poate fi corectat comportamentul primarului pentru faptul  că întrerupe şi  jigneşte, pentru faptul că duce discuţiile în derizoriu. Este aplicabilă pentru primar  în situaţia  de faţă solicitarea organelor care asigură ordinea, ca  dumnealui să fie scos din sală? Vreau   un răspuns scris şi motivat” , a precizat viceprimarul Pîrvulescu.

Şedinţa s-a încheiat cu nemulţumiri ale ambelor tabere şi, evident, cu încă un afront la adresa cetăţeanului. Concluzia: ostilităţile vor continua cu tot cortegiul lor de manifestări, într-un oraş din ce în ce mai trist şi mai sărac. Secretarul Didoiu nu a semnat de legalitate alegerea lui Crăciunescu

Facebook Comments