Vâlcea în gunoaie: Se reia licitaţia pentru groapa ecologică Roeşti

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a anunţat reluarea licitaţiei pentru construirea celui mai mare depozit ecologic din zona Olteniei, ce va fi amplasat în Roeşti-Vâlcea. Astfel, un proiect care ar urma să gestioneze în sistem modern integrat deşeurile menajere pentru un întreg judeţ rămâne, deocamdată, la nivel de promisiune. Dar, mult mai grav, în scurt timp Vâlcea nu va mai avea unde să ducă gunoaiele.

0

„În data de 18 aprilie 2020, după ani de aşteptări şi numeroase documentaţii, Consiliul Judeţean Vâlcea a demarat procedura de licitaţie pentru construirea gropii de gunoi de la Roeşti (aşa cum o cunoaşte toată lumea), de fapt un Centru de Management Integrat al Deşeurilor.
Procedura a fost una publică, realizată prin sistemul electronic de achiziţii publice, însă în urma contestaţiilor unor operatori care au participat la licitaţie şi a unor proceduri juridice, s-a ajuns la concluzia că licitaţia trebuie reluată.
Urmează să republicăm anunţul, în SEAP, în cursul lunii martie şi estimăm că, la jumătatea lunii iunie a acestui an, vom semna contractul de proiectare şi execuţie lucrări pentru Centrul de Management Integrat al Deşeurilor de la Roeşti, care va cuprinde un depozit ecologic, staţie de sortare şi staţie de tratare mecano-biologică a deşeurilor”, potrivit lui Rădulescu.

Promisiuni: „Vom rezolva”

El a mai anunţat că termenul ofertelor pentru colectarea deşeurilor de către un singur operator în judeţul Vâlcea este 10 martie 2021: „În ceea ce priveşte colectarea deşeurilor la nivelul judeţului Vâlcea, după 30 de ani de aşteptare, vom rezolva şi această problemă. Astfel că documentaţia de delegare a serviciului cu un singur operator care va realiza colectarea şi transportul deşeurilor pentru toate localităţile din judeţ, precum şi operarea staţiilor de sortare de la Brezoi şi Râureni, a fost publicată în SEAP. Ne propunem ca până la finalul anului să avem un operator de salubrizare desemnat, care să presteze acest serviciu la nivelul întregului judeţ, astfel încât sănătatea populaţiei să nu fie afectată”.

Contractul de finanţare pentru realizarea Centrului de Management Integrat al Deşeurilor de la Roeşti, din cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide în judeţul Vâlcea”, fost  semnat în  anul 2017 şi însumează 32 de milioane de euro. Titularul proiectului este Consiliul Judeţean Vâlcea.  
Aflat în implementare din  15 noiembrie 2013, proiectul „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide în judeţul Vâlcea” s-a poticnit din diverse  motive, birocraţia şi lentoarea de tip românesc generând mari întârzieri la finanţare. 

Facebook Comments