Vâlcea: Peste 3.800 de persoane au fost vaccinate de la debutul campaniei

În cadrul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, din judeţul Vâlcea, demarată în data de 4.01.2021, au fost vaccinate 3.862 de persoane (atât din etapa I – personal medico-sanitar, cât şi din etapa a II-a - persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu afecţiuni cronice şi personal din domenii de activitate esenţiale), a anunţat, marţi - 19 ianuarie, Prefectura Vâlcea.

0

În data de 19 ianuarie, au fost vaccinate 430 de persoane (până la ora 15:40), conform aceleiaşi surse. „Precizăm că, începând din data de 16.01.2021, la nivelul judeţului Vâlcea a fost demarată şi etapa a II-a de vaccinare. Momentan sunt operaţionale şase centre de vaccinare din judeţ: două centre în municipiul Râmnicu Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier şi sala de sport a Şcolii Gimnaziale «Anton Pann»), un centru în municipiul Drăgăşani (sala de sport a Liceului Tehnologic «Brătianu»), un centru în oraşul Bălceşti (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie nr. 39), un centru în oraşul Brezoi (în cadrul Spitalului Orăşenesc Brezoi) şi un centru în oraşul Horezu (sala de sport a Liceului «Constantin Brâncoveanu»).

În vederea programării lucrătorilor care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, rugăm angajatorii să îşi creeze cont pe platforma indicată mai jos, în vederea programării la vaccinare a angajaţilor care şi-au exprimat dorinţa de a se vaccina cu vaccin anti-COVID-19.
Menţionăm că vaccinarea este gratuită şi voluntară.

Informaţii oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma naţională despre vaccinarea COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro”, a mai precizat Prefectura Vâlcea.

10.660 de oameni infectaţi cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică, pe teritoriul judeţului Vâlcea, de la începutul pandemiei şi până în prezent, au fost confirmate 10.660 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 şi s-au înregistrat 178 decese.
În prezent, în unităţile sanitare dedicate din judeţul Vâlcea se află internate 123 de persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 8 sunt asimptomatice şi cu forme uşoare ale infecţiei, 104 au forme medii şi 11 sunt internate în secţia ATI.
În ultimele 24 de ore, a fost internată în spital o singură persoană confirmată pozitiv cu virusul SARS-COV-2.
În acest moment, în judeţ sunt 14 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidenţiale, unităţi sanitare, la agenţi economici şi în cadrul instituţiilor publice.
Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.773 din cele internate în unităţi sanitare de la începutul pandemiei.

În judeţ, în baza definiţiei de caz, a protocolului medical şi a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată au fost realizate 40.628 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening şi contracost, 28.892 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total, au fost realizate 69.520 de teste în judeţul Vâlcea.

În baza Legii 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 16 decizii de izolare şi 9 decizii de carantină, în prezent 418 persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locaţia declarată şi 304 persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

 

Facebook Comments