Primăria Rm.Vâlcea anunţă că a finalizat amenajarea celor cinci centre de vaccinare

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a anunţat marţi, 19 ianuarie, prin intermediul unui comunicat de presă, că a finalizat amenajarea celor cinci centre de vaccinare din oraş. Două dintre aceste centre au devenit funcţionale odată cu intrarea în faza a doua de vaccinare, iar celelalte trei vor fi date în folosinţă în funcţie de alocarea de către structurile judeţene a personalului medical şi de dozele de vaccin disponibile.

0

„Primăria municipiului a finalizat amenajarea celor 5 centre de vaccinare anti-Covid-19 alocate pentru Râmnicu Vâlcea, conformându-se astfel, într-un timp record, legislaţiei ce reglementează această acţiune naţională de mare importanţă.
Astfel, centrele amenajate în sălile de sport de la Liceul Tehnologic Forestier, de la Şcoala Gimnazială «Anton Pann» Ostroveni, de la Şcoala Gimnazială nr.10 Ostroveni, de la Şcoala Gimnazială nr. 5 şi de la Liceul Sanitar «Antim Ivireanul» au fost dotate fiecare cu câte 6 cabine din MDF (4 pentru activitatea efectivă de vaccinare, una pentru triaj şi o alta pentru recuperare post-vaccinare), precum şi cu mobilier (paturi, mese, scaune, cuiere etc.), aparatura IT (laptopuri, imprimante), frigidere pentru păstrarea vaccinurilor, inclusiv cu generatoare care să menţină alimentarea acestora cu energie electrică în caz de avarie, aparatură medicală (tensiometru, defibrilator, termometre) etc. De asemenea, au fost stabilite şi trasate circuitele de intrare şi ieşire. Centrele vor deveni operaţionale în perioada următoare, în funcţie de alocarea de către structurile judeţene a personalului medical şi de dozele de vaccin disponibile”, precizează municipalitatea.

Cele două centre care funcţionează în prezent sunt Centrul de vaccinare amenajat în sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier (Calea lui Traian nr.195-197) şi Centrul de vaccinare amenajat în sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Anton Pann” , str. Lucian Blaga nr.3.

Facebook Comments