Cum îți dai seama care este stilul vestimentar care ți se potrivește?

Cred că te-ai confruntat și tu cu situația în care să deschizi dulapul și să simți că ai deschis o micuță cutie a Pandorei. Să observi în șifonierul tău o multitudine de stiluri, de la punk rock la hippies. Există atât de multe tendințe în care să te amesteci, atât de multe persoane cu care te identifici și atât de multe stiluri care îți captează atenția - cum ar trebui o persoană să aleagă doar una?

0

Nu trebuie neapărat să alegi doar un tip de stil pentru totdeauna, ce trebuie să faci este să alegi o temă predominantă pentru garderoba ta. 

Dar cum ajungi în punctul acela? Ei bine, este un proces care implică multe încercări și erori, multă cercetare, notițe și liste. Trebuie să ai suficientă răbdare pentru a-ți permite să încerci diferite lucruri și apoi să le dai sau să le vinzi, precum și să-ți dai seama ce te face să te simți cel mai „tu”. Dar, în cele din urmă, vei avea un dulap care te va face să te bucuri atunci când îl deschizi zi de zi. 

Îți las aici 8 sfaturi despre cum îți poți găsi mai ușor stilul.

1. Găsește-ți idolul stilistic

Extrage idei de la ceilalți pentru a obține un mic insight cu privire la stilul tău. Așadar, primul lucru pe care trebuie să faci este să afli care este idolul/idoli tăi atunci când vorbim de modă apoi cercetează-le stilul pe Instagram, Pinterest sau Google, pentru a aduna inspirație. Toate aceste informații vor forma un ghid care te va ajuta atunci când este timpul să pășești în fața dulapului și să te îmbraci.

2. Formează o temă comună

De obicei, oamenii nu se limitează la un singur stil atunci când vine vorba de dulapurile lor – unii sunt minimaliști, dar emotivi, alții sunt punk, dar vintage și așa mai departe. Pentru a afla ce teme îți place cel mai mult (astfel încât să te poți ține de ele atunci când faci cumpărături), studiază acei idoli stilistici aleși la punctul 1 și alege ce au în comun. 

Creează o listă cu cele cinci celebrități sau bloggeri preferați, fă o căutare rapidă pentru fiecare și salvează imaginile și ținutele care rezonează cel mai mult cu tine. După, scrie toate elementele pe care le au în comun. Șansele sunt, caracteristicile pe care le notezi cel mai frecvent sunt cele la care te raportezi cel mai mult.

3. Fă poze la ce funcționează

Dacă te simți fabuloasă și îți place de tine într-o anumită ținută, cataloghează! Te va ajuta să recreezi look-uri similare în viitor. 

4. Fă-ți curățenie în garderobă

Va fi greu să te ți de un sigur stil atunci când ai o grămadă de piese care care nu se potrivesc atârnând pe umerașe. Pentru a face ca această schimbare să funcționeze, elimină toate piesele care nu se mai potrivesc noului tău look. Orice lucru care se află la limită trebuie aruncat, inclusiv piesele pe care le porți doar din când în când. În acest fel, vei fi mai puțin tentată să amesteci din nou diferite stiluri. 

5. Alege o paletă de culori

Îți plac tonurile neutre calde? Alb-negru? Nuanțele de vară? Imprimeurile? Alege-ți paleta, iar dulapul tău va deveni mai ușor de amestecat și asortat. Dacă esența garderobei tale urmează acele nuanțe, totul va fi mai coeziv.

6. Află de ce îți plac anumite obiecte vestimentare

Dacă ai o rochie sau o cămașă preferată în dulap, există un motiv pentru care este piesa ta favorită și acest lucru poate conține câteva răspunsuri cheie pentru tine. Reflectă personalitatea ta? De ce te face să te simți frumoasă? Este confortabilă? Află ce părți din ea îți place (este lungă, colorată, moale etc.) și găsește alte piese care sunt similare.

7. Experimentează cu obiecte vestimentare mai ieftine

Dacă nu ești sigură de o tendință sau de un stil, dar dorești totuși să o încerci, asigură-te că o faci cu un buget. Dacă dorești să încerci pantaloni scurți din dantelă sau un costum cu imprimeuri florale, experimentează într-un mod inteligent – caută oferte. Așa, în caz că nu funcționează, nu ți-a lăsat o gaură prea mare în portofel.

8. Păstrează în dulap doar strictul necesar

Stilul mai bun nu vine din a avea mai multe opțiuni – de fapt devine mai definit atunci când există mai puține dintre care să alegi. Dacă scapi de tot ceea ce nu porți și restrângi este mai probabil să ieși și să cumperi mai mult din acel stil și să obții versiuni mai bune ale acestuia. Așa îți vei da seama de piesele pe care le iubești cu adevărat și vei obține variante ale acestora pentru a-ți construi stilul în continuare.

Dacă te gândești să îți găsești stilul sau să ți-l definești mai bine, dă un ochi peste Top Closet, au o grămadă de haine și cu siguranță vei găsi ceva potrivit pentru tine. 

Facebook Comments