Craiova: Municipalitatea va amenaja 14 centre de vaccinare

Primăria Craiova și-a dat acordul către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru ca 4 (locații) ce se află în administrarea autorității locale să devină, pentru următoarele 6 luni, spații pentru amenajarea centrelor de vaccinare.

0

Acestea sunt localizate la Școala Generală Alexandru Macedonski, Stadionul de Atletism, Sala Polivalentă și la Stadionul „Ion Oblemenco“, unde vor fi amenajate 12 centre de vaccinare, după cum urmează:

– Școala Generală „Alexandru Macedonski“ – 1 centru
– Stadionul de Atletism – 1 centru
– Sala Polivalentă – 4 centre
– Stadionul Ion Oblemenco – 6 centr
e

„Primăria Craiova depune toate eforturile pentru a amenaja toate centrele de vaccinare de pe teritoriul municipiului Craiova, inclusiv cele 2 centre stabilite în cadrul Hostelului Griffon, pus la dispoziție de către Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Dolj, conform cerințelor stabilite în cadrul HG nr. 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România și în conformitate cu prevederile Ordinului Comun al Ministerului Sănătății, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale și al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și al Administrației nr. 2.171/181/M.223/4.380/2020 pentru stabilirea Normelor privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19.
Astfel, autoritatea locală va asigura, în aceste zile, amenajarea centrelor cu mobilier (birouri, mese, canapele, scaune etc.), birotică (calculatoare, imprimante) și va demara procedurile de achiziție pentru restul necesarului specificat în normative, precum frigidere, chiuvete mobile, dozatoare de apă, truse de prim ajutor de urgență și consumabile (hârtie, tonere, detergenți, dezinfectanți, coșuri de gunoi, săpunuri, seringi, măști, viziere, mănuși, halate etc.).
În ceea ce privește funcționarea centrelor de vaccinare cu personal specializat, Primăria Craiova va asigura serviciile de curățenie și va detașa, de la Serviciul Public Management Spitale, Cabinete Medicale și Creșe Craiova numărul necesar de medici (42) și un număr de 75 de asistenți medicali, dintr-un total necesar de 300. Urmează a fi stabilită modalitatea de recrutare a celor 225 asistenți medicali, dar și a unui număr de 48 registratori care vor opera în centrele de vaccinare“, se arată într-un comunicat de presă.

Reamintim că platforma online unde se pot înscrie românii care se încadrează în etapa a doua a campaniei de vaccinare va fi disponibilă începând de vineri – 15 ianuarie, de la ora 15:00. Vaccinarea persoanelor care se vor înscrie pentru vaccin urmează să începapă de luni, 18 ianuarie.
Pentru această fază a campaniei de vaccinare ar trebui să fie pregătite 1.750 de centre de vaccinare.
Persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice și lucrătorii în domenii esențiale se pot programa fie online, pe site-ul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro, fie prin medicul de familie sau prin aparținători. 
Programări în vederea vaccinării se pot face și prin call-center, la numărul de telefon 021.414.44.25. Coordonatorul campanie de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, le recomandă celor cu boli cronice să se programeze prin medicul de familie.

Facebook Comments