Utilaje în valoare de 3,7 milioane de lei pentru Compania de Apă Oltenia

Compania de Apă „Oltenia“ a încheiat un contract de achiziţie de echipamente, în valoare de 3,7 milioane de lei, acesta fiind primul contract de acest fel în cadrul Masterplanului de apă al judeţului Dolj, un proiect de peste 445 de milioane de euro, finanţat din fonduri europene.

0

Potrivit unui comunicat al CAO, prin acest contract societatea câştigătoare, SC Grădinaru Trucks Solutions SRL, va livra societăţii un excavator pe şenile de 120 CP, trei excavatoare pe şenile de 25 CP, cinci excavatoare pe pneuri de 45 CP şi o macara de 18 tone. Conform contractului, reprezentanţii firmei se vor ocupa de furnizarea utilajelor necesare desfăşurării activităţilor curente ale operatorului regional de apă SC Compania de Apa Oltenia SA, montaj (după caz), punerea în funcţiune, instruirea personalului, asistenţă tehnică, întreţinere şi reparaţii în perioada de garanţie.

Masterplanul intitulat „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dolj, în perioada 2014-2020”, cu o valoare totală de peste 445 de milioane de euro, are în vedere dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Dolj, pentru conformarea cu obligaţiile asumate de România prin Tratatul de Aderare, privind colectarea şi epurarea apelor uzate, asigurarea standardelor de calitate a apei destinate consumului uman şi dezvoltarea capacităţii operatorilor de servicii.
Întreaga investiţie a fost împărţită în 22 de contracte de execuţie, la care se adaugă două contracte de servicii şi alte cinci de achiziţii de produse.
De asemenea, în proiect este inclusă şi conducta de apă firul II din sursa Izvarna, astfel încât toţi locuitorii Craiovei să aibă la robinete „apă plată de izvor”, potrivit reprezentanţilor autorităţilor locale. Acest fir va avea o lungime de 124 de kilometri şi va traversa 16 unităţi administrativ-teritoriale din Gorj şi Dolj, pe traseul Tismana – Rovinari – Ţânţăreni – Filiaşi – Coţofenii din Faţă – Almăj – Işalniţa – Şimnicu de Sus – Craiova.

Facebook Comments