Olt: A început campania de vaccinare a personalului medical

Campania de vaccinare anti-Covid a început luni - 4 ianuarie în spitalele din judeţul Olt, fiind vizat personalul medical din Slatina, Caracal, Corabia şi Balş.

0

Primii vaccinaţi au fost medicul epidemiolog Cătălin Pătru, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, chirurgul Radu Ene, precum şi directorul de îngrijiri de la aceeaşi unitate sanitară, Mirela Stăncioiu, anunță Agerpres.
„Personalul medical ştie deja care este importanţa şi necesitatea vaccinării. Ceea ce trebuie să înţelegem este că vaccinarea nu este o activitate care se adresează doar personalului medical. De vaccin trebuie să beneficieze toată populaţia generală“, a spus Cătălin Pătru, care în toamna anului trecut a fost testat pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2.
În judeţ au sosit luni 975 de doze de vaccin anti-Covid, care au fost repartizate în cele patru centre din spitale.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, Dan Stana, s-au înscris pentru vaccinare 704 cadre medicale din această unitate, primii programaţi pentru a fi imunizaţi fiind angajaţii de la Secţia Boli Infecţioase, Unitatea de Primiri Urgenţe şi ATI. La Slatina pot fi vaccinate în fiecare zi câte 100 de persoane.

Facebook Comments