Gorj: 600 de angajați ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu s-au înscris pentru vaccinare

Prima persoană care s-a vaccinat împotriva Covid-19 în judeţul Gorj a fost directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu, Constantin Dinu, anunță Agerpres.

0

Judeţul Gorj a primit, luni – 4 ianuarie, 975 de doze de vaccin anti-Covid, care au fost distribuite către cele opt centre constituite la nivelul spitalelor.
„Am venit cu încredere şi cu speranţa într-o viaţă normală, nu a fost deloc dureros, avem încredere în acest vaccin, este practic ştiinţă, nu putem să nu avem încredere în ştiinţă şi cred că în momentul ăsta, pe lângă carantină, este singura variantă pentru o viaţă normală. Eu am avut încredere deplină în acest vaccin şi nu cred că putem contesta noi studiile făcute până la acest moment. Ce-i drept, aşa este, vaccinul este inventat de puţin timp şi de aceea şi colegii noştri au unele semne de întrebare vizavi de faptul că studiile sunt începute de puţin timp şi de aceea şi oarece lipsă de încredere“, a spus Dinu.

Potrivit managerului SJU Târgu Jiu, Dumitru Vienescu, dintre cei 1.330 de salariaţi ai unităţii medicale, 600 s-au înscris pentru vaccinare. „La nivelul SJU Târgu Jiu, din cele 600 de persoane care s-au programat pentru vaccinare sunt 120 de medici înscrişi pe lista de programare. Aşa cum aţi văzut, a început de astăzi primul vaccin, prima persoană fiind directorul medical. Săptămâna aceasta sunt programate în jur de 300-350 de persoane care să fie vaccinate, este un început, se merge probabil mai greu, dar prima săptămână vor fi 350 de persoane, urmând ca după aceea să fie programat atât personalul medical din spital, cât şi personalul medical de la cabinetele individuale, farmacii şi tot ce înseamnă mediu privat în domeniul sănătăţii“, a declarat Vienescu.

Facebook Comments