Guvernul a împărțit 876 de milioane din fondul de rezervă. Doljul a tras iarăși „bățul scurt“

1

Guvernul a aprobat, în ședința de joi, alocarea a peste 876 de milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, unor primării din ţară. Banii sunt destinaţi finanțării cheltuielilor de funcționare până la sfârșitul anului 2020, precum și pentru finanțarea cheltuielilor necesare asigurării activității de asistență socială și de protecție a copilului, pentru luna noiembrie 2020.

Pentru finanțarea cheltuielilor de funcționare, în Dolj vor ajunge 10,4 milioane de lei, ce vor fi împărţiţi către 32 de primării, în majoritate administrații liberale. Din păcate, actuala guvernare sancționează, încă o dată, județul Dolj a cărui alocare este de patru ori mai mică decât a Bihorului și de trei ori mai mică decât a Clujului sau chiar a Harghitei! Ba chiar, județul primește de două ori mai puțini bani decât vecinii din Mehedinți, un județ cu o treime din populația Doljului.

41 de milioane pentru încălzire orașelor Oradea, Timişoara şi Bucureşti

Tot în sedința de joi Guvernul a aprobat alocarea a 41,3 milioane de lei pentru asigurarea continuităţii alimentării cu energie termică în sistem centralizat a populaţiei în trei municipii – Oradea, Timişoara şi Bucureşti, orașe care, în ciuda bugetelor uriașe, au ajuns în situații de-a dreptul ridicole, riscând să rămână fără căldură în miez de iarnă.
În plus, 20,7 milioane de lei vor merge către aeroporturile din Cluj, Iaşi, Sibiu, Dolj şi Bacău pentru compensarea pierderilor înregistrate în perioada martie – iunie 2020 ca urmare a pandemiei Covid şi cauzate direct de această pandemie. Și aici aritmetica împărțirii banilor este cel puțin bizară dacă ne gândim că Aeroportul din Craiova primește 630.000 de lei, în vreme ce Aeroportul din Cluj are alocată suma de 8,5 milioane de lei, iar cel din Iasi 6 milioane de lei!

Facebook Comments