Diego Armando Maradona, un Zeu printre oameni

Cel mai bun fotbalist din istoria fotbalului, Diego Armando Maradona, a încetat din viață miercuri - 25 noiembrie, la vârsta de 60 de ani. Acesta a suferit un atac de cord și, din păcate, medicii nu au putut să îl mai resusciteze.

0

Diego Armando Maradona avea o stare de sănătate precară, iar acum câteva săptămâni fusese operat pe creier. Totodată, acesta primea tratament pentru dependența de alcool.

Argentina a declarat stare de doliu național timp de 3 zile. Maradona a fost un idol pentru țara asta și pentru tot fotbalul mondial. Diego Armando Maradona a acordat un interviu acum 3 săptămâni în care a recunoscut că dacă nu ar fi avut problemele cu alcoolul și cu drogurile ar fi jucat mult mai mult fotbal.

„Fotbalul mi-a oferit tot ce am, mai mult decât mi-am imaginat vreodată și dacă nu aș fi avut această dependență, aș fi putut juca mult mai mult. Voi fi recunoscător etern oamenilor. În fiecare zi mă surprind, ceea ce am trăit după această întoarcere în fotbalul argentinian nu  voi uita niciodată. A depăsit ceea ce mi-am putut imagina. Pentru că am fost mult timp afară și uneori mă întreb dacă oamenii mă vor iubi în continuare, dacă vor continua să simta la fel … Cand am intrat pe teren în Gimnasia în ziua prezentării am simtit că dragostea cu oamenii nu se va sfârși niciodată”, a spus Maradona pentru publicația Clarin din Argentina.

Averea lui Maradona: 100.000 de euro

Potrivit presei internaționale, averea lui Maradona este de doar 100.000 de euro. Acesta încerca să își ascundă sumele de bani, fiindcă avea probleme cu fiscul italian, care îi cerea aproximativ 37 de milioane de euro, datoraţi drept taxe din perioada în care a fost la Napoli. În ultimii ani, Maradona a câştigat mulţi bani din contracte şi de la sponsori ca Hubolt, Coca Cola, Puma etc. Doar de la FIFA a luat 11.300 euro pe zi ca Ambasador al forului mondial la Campionatul Mondial din Rusia 2018.

Cariera lui Maradona

Diego Armando Maradonaa câștigat, împreună cu echipa Argentinei Cupa Mondială la fotbal în 1986. În cariera sa, Maradona a înscris 34 de goluri pentru echipa națională a Argentinei, în care a fost titluar de 91 de ori. El a participat la patru ediții ale Cupei Mondiale: 1982 (Spania), 1986 (Mexic), 1990 (Italia) și 1994 (SUA).

La ediția din 1986, când Argentina a devenit campioană mondială, Maradona a rămas în istoria fotbalului în special pentru cele două goluri înscrise în sfertul de finală cu Anglia: primul gol înscris cu mâna (despre care ulterior, Diego Maradona a spus că „a fost mâna lui Dumnezeu”), iar al doilea, considerat cel mai frumos gol din istoria campionatelor mondiale de fotbal, când a driblat aproape întreaga echipă a Angliei înainte de a marca.

De-a lungul carierei sale de jucător profesionist, Maradona a jucat pentru Argentinos Juniors (1976-1980), Boca Juniors (1981, 1995-1998), F.C. Barcelona (1982-1984), S.S.C. Napoli (1984-1991), F.C. Sevilla (1992-1993) și Newell’s Old Boys (1993-1994).

Gică Hagi a fost uimit de ce putea face Maradona pe teren

Gică Hagi a recunoscut că a fost influențat, în cariera sa, de meciurile lui Maradona. Hagi a recunoscut că Maradona a fost un fotbalist unic care a schimbat fața fotbalului.

„Ce a însemnat pentru mine? A fost unic! Nu vreau să spun Dumnezeu. Unic prin ce a făcut pe teren, mi-a inspirat plăcerea de a juca fotbal, să te bucuri pe teren, să te bucuri de minge, să o cauți, s-o vrei, să faci ce vrei cu ea, să te bucuri de fotbal.

Știți ce ne-a dat el, nouă? Asta ne-a dat Diego, nouă, plăcerea de a juca fotbal!”, a spus Hagi, la Digi Sport.

Facebook Comments