Klaus Iohannis: nu există nicio intenție de lockdown după alegeri

Mai multe țări din Europa au instituit, din nou, stare de urgență după agravarea pandemiei de coronavirus. Șeful statului a vorbit despre ce se va întâmpla în România, în următoarea perioadă.

0
Foto: Digi24.ro

Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre posibilitatea unui lockdown după alegerile parlamentare. Acesta a dorit să liniștească populația, după ce mai mulți oameni politici au anunțat că România va intra, din nou, în stare de urgență. „Să fie clar, nu există nicio intenție de lockdown după alegeri. Eu nu intenţionez să promovez instituirea unei carantine la nivel naţional, un aşa numit lockdown, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Repet aceste lucruri fiindcă sunt politicieni fără niciun fel de scrupule care încearcă să se profileze cu ştiri de tip senzaţional.
Am analizat măsurile privind carantina zonală şi am solicitat o analiză INSP privind evoluţia epidemiei în oraşele şi municipiile carantine. Datele arată că începând cu 20 noiembrie se observă o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Acest lucru se reflectă în numărul de cazuri săptămânale, cât şi în media zilnică a numărului de cazuri şi a ratei de pozitivare a probelor.
Sunt date concrete care dovedesc că măsurile luate de autorităţi au fost corecte şi populaţia a respectat acest măsuri, ceea ce ne oferă o doză de optimism. Măsurile rămân în vigoare, orice relaxare prematură periclitează rezultatele obţinute”, a spus Klaus Iohannis.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie. Românii își vor vota reprezentanții în Parlament pentru următorii 4 ani.

Facebook Comments