Anişoara Stănculescu, candidat PMP Dolj pentru Camera Deputaţilor:
„Rezolvarea problemelor sociale va fi întotdeauna o prioritate pentru mine”

0

Întotdeauna mi-a plăcut să ajut oamenii. Ca parlamentar, voi rămâne acelaşi om deschis pentru toţi cei aflaţi cu adevărat în nevoie.Voi avea posibilitatea să iniţiez legi prin care să rezolvăm atâtea probleme sociale care nu şi-au găsit soluţionarea în aceşti ani. Şi altele care inevitabil au apărut odată cu această pandemie ce ne-a dat vieţile peste cap.
Între preocupările mele de ordin legislativ pe această zonă a protecţiei sociale, voi acorda o atenţie sporită sprijinului pentru familiile monoparentale şi soluţiilor pentru depăşirea crizei demografice în care România se cufundă, an după an.

Sprijin pentru familiile cu un singur părinte

Sunt peste 100.000 de copii români care trăiesc în familii cu un singur părinte, din diverse motive. Va trebui să găsim soluţii pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii în aceste familii. E nevoie de simplificarea legislaţiei aplicabile familiilor monoparentale pentru anumite acţiuni care necesită acordul ambilor părinţi. Pentru a nu mai pune inutil oamenii pe drumuri, pentru a nu mai crea dificultăţi suplimentare. Voi iniţia o lege prin care să fie acordate anual 5 zile libere suplimentare pentru părinţii care îşi cresc singuri copiii.
Ma gândesc de asemenea la soluţii pentru decontarea de servicii medicale psihologice gratuite pentru copiii ai căror părinţi au trecut printr-o procedură de divorţ.
Cel mai important lucru însă va fi să luăm acele măsuri economice drepte prin care să întregim familiile în care unul dintre părinţi (sau ambii) lucrează în străinătate.
Nu în ultimul rând, voi acţiona pentru deblocarea Legii adopţiei care stagnează de atâta vreme în Parlamentul României şi care ar ajuta la consolidarea multor familiii din România.

Nu trebuie să aşteptăm să ne stingem ca neam!

Scăderea natalităţii a cunoscut în 2020 cea mai ridicată rată din ultimii 7 ani de zile. Se nasc tot mai puţini copii de români, în vreme ce bătrânii noştri, tot mai mulţi se sting. Femeile fac tot mai târziu copii. Totul se învârte în jurul carierei profesionale, a jobului şi a banilor obţinuţi de pe urma lui.
Unele firme contribuie ele însele la consolidarea unei astfel de atitudini atunci când chestionează angajatul cu privire la intenţia de a avea copii într-un anume interval de timp, cumva condiţionând ocuparea postului de răspunsul dat. Companiile ar trebui să înţeleaga primele că un angajat/angajată cu randament este acela/aceea care e fericit/ă în viaţa personală.
Cred că va trebui să gândim repede legi sănătoase şi măsuri financiare şi economice solide pentru a reuşi să inversăm trendul în materie demografică. Altfel, la orizontul lui 2030 vom mai fi vreo 9-10 milioane de români pe aici! Vreau să construiesc împreună cu toţi colegii parlamentari din PMP un pachet legislativ de stimulare a familiei şi natalităţii în România. Legi care chiar vor produce efectele aşteptate privind regenerarea demografică a naţiunii noastre.
Pentru a avea milioane de familii de români fericite.

Comandat de PMP Dolj, realizat de SC INDISCRET MEDIA SRL, Cod Mandatar Financiar 11200012

Facebook Comments