Radu Preda, senator PMP: Renunțarea la pensiile speciale, un joc de poker „la derută”, pe spinarea poporului

0

Jocul de-a renunțarea la pensiile speciale al liderilor PSD şi al USR-iştilor seamănă mult prea mult cu un joc de poker când ştii sigur că ai chinta roială, dar te prefaci că ai cărți proaste, de dragul spectacolului.
Bine, jocul de poker are în el ceva elegant, chiar dacă uneori îl joacă oameni din diverse medii sociale, are ceva sublim, aş putea spune, dar ceea ce se întâmplă acum în Parlament este cu mult sub nivelul unui joc cinstit.

În goana după aprobarea şi îmblânzirea electoratului, unii lideri din Parlament anunță că îşi pun demisia pe masă, aşa cum au mai făcut-o şi cu alte ocazii, în ultima zi a activității parlamentare. Liderii PSD şi USR au atacat triumfalist primul bastion al cuceririi respectului şi admirației unui electorat învins de povara epidemiei care ne bântuie pe toți, de încălcarea promisiunilor privind creşterea alocațiilor şi a pensiilor (acum au devenit elemente de campanie electorală ale actualului guvern pentru un orizont mult prea îndepărtat : 2021- dublarea alocațiilor şi 2024 creşterea pensiilor cu 46%) : pensiile speciale.

Aceste indemnizații speciale nu se accesează doar prin faptul că le meriți sau că scrie în Statutul senatorilor şi deputaților că este musai să ”beneficiezi” de ele.  Pur şi simplu trebuie să le ceri, ca să le ai, adică să faci o simplă cerere ca să le accesezi, altfel ele nu intră automat în completarea pensiei de contributivitate.

Sigur, Curtea Constituțională s-a pronunțat asupra încercărilor de a le anula, aborga, desființa etc., mai avem puțin şi se va pronunța şi asupra legii privind impozitarea tuturor pensiilor speciale, chiar înclin să cred că are din ce în ce mai puțină importanță şi cine a fost primul care le-a impus prin legi speciale, creând astfel categorii favorizate într-o țară care numai favorizată de soartă nu se poate numi. Să fie Valeriu Stoica, să fie PSD sau Alina Gorghiu de la PNL? Nu mai contează în acest moment decât faptul că se merge până la gesturi megalomane, de falsă modestie afişată cu pompă şi morgă de lideri politici care ştiu sigur că soarta lor electorală depinde şi de desființarea acestui privilegiu.

În timp ce PMP cere prin programul său electoral, de multă vreme, desființarea acestor biruri care atârnă greu pe grumazul poporului român, în timp ce noi cerem eliminarea din Statutul senatorilor şi deputaților a paragrafului referitor la acordarea beneficiului pensiilor speciale, se joacă din nou cacealmaua lipsei cvorumului pentru şedința comună care ar putea readuce la normalitate o lege anormală. La fel cum vicleanul Ulise se lega de catarg şi îşi astupa urechile ca să nu audă cântecul sirenelor şi să nu se lase ispitit de acestea şi atras în adâncurile mării, politicienii noştri, indiferent că sunt de la USR sau PSD, veritabili actori de ”teatru pe butoaie” dau cu pensiile de pământ într-un cazacioc sălbatic, fără să le-o ceară nimeni! Ar fi putut atât de simplu să renunțe la ele, nu ostentativ şi degeaba, ci mult mai discret şi elegant.

Numai că acum nu suntem nici în Iliada sau Odiseea, ci în plină realitate electorală care are picioare scurte, indiferent cine şi cui îi trage preşul de sub picioare. Poporul îi simte de la distanță pe mincinoşi!

Comandat de PMP Dolj, realizat de SC INDISCRET MEDIA SRL, Cod Mandatar Financiar 11200012

Facebook Comments