Alexandru Rafila asusţine că vaccinul împotriva Covid-19 este sigur, iar vaccinarea nu ar trebui folosită în scop electoral

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre cât de sigur este noul vaccin împotriva coronavirusului, care va ajunge în țară în a doua jumătate a lunii decembrie.

0

Medicul Alexandru Rafila a susținut o conferință de presă în care a anunţat că vaccinul împotriva coronavirusului este unul singur, iar cadrele medicale care nu sunt de specialitate să nu își mai dea cu părerea și să bage panică în populație. „Orice vaccin trece printr-un proces de studii clinice (…), după care trece printr-un proces de autorizare. Autorizare (…) e un proces foarte laborios care ţine cont de toate dovezile ştiinţifice obţinute în urma studiilor clinice la care participă zeci de mii de persoane. Deci, nu se poate pune problema că aceste vaccinuri vor produce nişte efecte adverse care să pune în pericol sănătatea populaţiei. (…) În ceea ce priveşte unii colegi de-ai mei, cu toată stima pentru activitatea lor, haideţi să vorbim fiecare despre domeniul lui de activitate. (…) Dacă avem opinii personale, să le păstrăm pentru noi şi să nu devenim nişte influenceri ai opiniei publice în condiţiile în care de aceste vaccinuri şi de succesul campaniei de vaccinare depinde foarte mult reluarea funcţionării acestei ţări. (…) Să fim serioşi, să fim responsabili, ori lucrul ăsta câteodată lipseşte şi afirmaţii care nu sunt bazate pe nimic (…) care să certifice o astfel de opinie, cum e cea legată de leucemie, mi se pare că sunt nu numai exagerate, ci sunt periculoase”, a spus Rafila.

Alexandru Rafila consideră că toată lumea ar trebui să se vaccineze împotriva Covid-19, iar subiectul nu ar trebui folosit în scop electoral.

Facebook Comments