La spitalul Matei Balș, pacienții cu Covid-19 sunt tratați pe holuri

Numărul mare de infectări cu coronavirus din ultimele săptămâni pune tot mai mult[ presiune pe sistemul sanitar românesc, care oricum suferea la aproape toate capitolele. Autoritățile încearcă cu disperare să gestioneze situația, însă multe dintre spitale sunt deja depăşite.

0

Un pacient cu Covid-19 a filmat în interiorul spitalului Matei Balș din București și a prezentat realitatea cruntă. Persoanele care vin cu coronavirus nu mai au unde să fie amplasați și sunt tratați pe holurile unității medicale. „Cam așa arată holurile spitalului Matei Bals cu bolnavi de Covid, este înspăimântător, nu mai au pe unde să îi așeze, pacienții stau pe scaune la oxigen, sunt internați pe paturi de campanie. Terapia intensivă s-a mutat pe holuri. Nici nu vreau să vă spun ce muncă duc medicii, de dimineață nu i-am văzut să bea un pahar de apă. Oameni buni, trebuie să înțelegem că sistemul sanitar nu mai are cum să facă față, cât de curând intră în colaps, dacă nu e deja“, a scris pe Facebook Constantin Vasile Ifteme, bărbatul care a surprins imaginile.

Reprezentanții Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” au afirmat că se confruntă cu această situație de câteva săptămâni, însă nu este singurul spital din România cu această problemă.

Facebook Comments