„În legătură cu depozitele ilegale de deşeuri, am declarat război arderilor. (…) Din nefericire, ne aflăm în situaţia în care anumiţi cetăţeni, sub ochii autorităţilor, sub ochii primarilor aruncă pur şi simplu pe domeniul public sau în curţile proprii astfel de deşeuri pe care ulterior le incendiază. Iar atunci când vorbim despre deşeuri periculoase care sunt incendiate, deja există riscul unor evenimente de poluare care să pună în pericol sănătatea populaţiei. Este un fenomen cu care ne confruntăm zilnic“, a spus ministrul Mediului la Realitatea Plus.
Mircea Fechet a mai afirmat că astfel de probleme sunt şi la Călăraşi, şi la Giurgiu, şi la Dâmboviţa şi la Dolj, unde sunt mari probleme cu incinerarea ilegală a deşeurilor. „Dincolo de numere de telefon la care să sesizeze cetăţenii, primim sute de fotografii, sute de filme, cetăţenii folosesc paginile de facebook ale comisariatelor Gărzii de Mediu, pagina ministerului. (…) Vreau să spun că nu numai în Bucureşti avem această problemă. Astfel de probleme avem şi la Călăraşi, şi la Giurgiu, şi la Dâmboviţa, avem la Dolj mari probleme cu incinerarea ilegală a deşeurilor“, a declarat Fechet
Doljul este unul dintre judeţele unde arderea deşeurilor este o problemă majoră, în special în zona Cârcea – Coşoveni, dar şi zona de Sud-Vest a Craiovei, în cartierul Catargiu, acolo unde numeroase familii, în special din comunitatea rromă, ard cantităţi foarte mari de cauciucuri pentru a colecta materialul feros din interior.
Ministrul Mediului „a declarat război“ arderii deşeurilor
Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a afirmat, miercuri - 19 noiembrie, că „a declarat război“ arderii deşeurilor care generează poluare şi pun în pericol sănătatea populaţiei.