A treia oară cu noroc? Încă o tentativă de completare a CLM şi de alegere a viceprimarilor Craiovei
Şedinţă extraordinară la primărie, prima coproducţie Olguţa Vasilescu – PNL-USR PLUS

Consiliul local ales la 27 septembrie este convocat din nou, pentru a treia oară consecutiv de la întrunirea iniţială de constituire, în încercarea de a completa efectivul de consilieri cu supleanţii de pe listele partidelor şi de a distribui primele două funcţii puse în joc în noile mandate: cele de viceprimar.

0

Reamintim că, iniţial, în şedinţa de constituire convocată de prefectul de Dolj, la mai bine de o lună de la data alegerilor, au depus jurământul doar 21 din cei 27 de consilieri locali, fără ca supleanţii propuşi de partide sau primarul ales să poată face acelaşi lucru. O altă şedinţă a fost convocată după ce Lia Olguţa Vasilescu a scăpat de contestaţiile în justiţie legate de mandatul câştigat la vot, pe 13 noiembrie. Şedinţa a fost boicotată de aleşii PNL şi USR PLUS, care îşi convocaseră propria şedinţă pentru data de 16 noiembrie. În lipsa acestora, consilierii supleanţi nu au putut depune jurământul, nefiind îndeplinit cvorumul de şedinţă, dar edilul-şef a profitat de ocazie să anunţe că şi-a preluat prerogativele după ce îndeplinise formalitatea jurământului în faţa unui judecător. În contra-partidă, la şedinţa de luni a PNL-USR PLUS au lipsit reprezentanţii PSD şi PER, ca de altfel şi orice fel de reprezentant al primăriei, şedinţa neputând fi astfel susţinută. Întâmplarea face ca, în lipsa validării supleanţilor, niciuna din cele două tabere din CLM să nu îşi poată atinge obiectivul. Majoritatea PNL-USR PLUS are validaţi până la această oră 12 consilieri, iar din partea PSD şi PER au fost validaţi 9. Aşadar, fiecare dintre cele două grupuri de partide are puterea să convoace şedinţe de consiliu local la discreţie, dar pentru ca acestea să aibă loc ar fi nevoie, la un calcul simplu, de minimum 14 participanţi, deci nimeni nu îşi poate trece proiectele prin consiliu fără participarea, măcar formală, a adversarilor.

PNL-USR PLUS şi Olguţa pun mână de la mână pentru prima şedinţă comună

De acest lucru par să se fi convins în cele din urmă şi combatanţii, după cum arată ordinea de zi a şedinţei extraordinare din 18 noiembrie. Şedinţa a fost convocată tot de consilierii liberali şi de cei de la USR PLUS şi, în premieră, au primit girul aparatului de lucru din primărie, care au postat ordinea de zi pe portalul de internet al municipalităţii. Şi nu oricum, ci completată cu două proiecte de hotărâre iniţiate nu de consilierii PNL-USR PLUS, ci de primarul Lia Olguţa Vasilescu. Cele două proiecte vizează clarificarea, cel puţin temporară, a situaţiei de la RAT Craiova. SRL-ul municipal de transport a rămas recent fără administrator, după ce ocupantul postului, Sorin Manda, şi-a depus demisia. Prin primul proiect de hotărâre se ia act de demisia lui Manda, iar prin cel de-al doilea, se propune înlocuirea acestuia în funcţia de administrator cu Marcel Tănăsescu, actual director adjunct al RAT Craiova. Tănăsescu are deja la activ câteva mandate în fruntea SRL-ului de transport, fie ca director adjunct, fie ca director plin, dar proiectul de hotărâre propus aprobării CLM prevede numirea ca administrator al RAT pentru o perioadă de doar o lună. Probabil o măsură provizorie până la limpezirea situaţiei politice din CLM Craiova.

Marcel Tănăsescu și Sorin Manda

Ordinea de zi a şedinţei de consiliu local mai cuprinde şi punctele privind validarea supleanţilor, constituirea comisiilor de lucru ale consiliului local şi alegerea celor doi viceprimari ai Craiovei, funcţii pentru care şi-au anunţat deja candidatura liberalul Marian Vasile şi Cezar Drăgoescu.

Facebook Comments