Antonie Solomon şi Mihai Neaţu completează echipa de la judeţ
CJ Dolj şi-a tras vicepreşedinte cu „CV de Pelendava“

Cu o întârziere de câteva săptămâni, apele tulburi din Consiliul Judeţean s-au limpezit în această săptămână, când am aflat, oficial, numele celor doi vicepreşedinţi, dar şi cum s-au împărţit taberele. Deşi nu cu emoţii, majoritatea PSD-PER, sprijinită discret de consilierii PRO România, a reuşit să pună mâna pe cele două posturi de vicepreşedinţi, Mihai Neaţu (PSD) şi Antonie Solomon (PER).

0

După patru ani de linişte absolută, generată de prezenţa în Consiliul Judeţean Dolj a numai două partide – PSD şi PNL, legislativul judeţean s-a trezit, după votul din 27 septembrie, într-un cu totul alt scenariu. Unul în care nu mai existau doar doi actori principali, numărul crescând vertiginos la 5! Noua realitate a dat, cum era de aşteptat, bătăi de cap liberalilor şi social-democraţilor, fiecare încercând să fie vioara întâi în viitoarea majoritate. Dacă pentru PNL acest lucru nu era chiar străin, liberalii fiind de multe ori în ipostaza de a negocia şi a face compromisuri, pentru PSD a fost ceva mai greu să accepte că, de acum înainte, va trebui să împartă „jucăriile“ dacă vor dori să rămână la putere. Aşa se face că, spun surse politice, negocierile pentru majoritatea de la CJ Dolj s-au dus până în ultima clipă.

Solomon – marele câştigător

Profitând din plin de context, „ecologistul“ Antonie Solomon practic nu a dat de ales PSD-ului, care a trebuit să accepte să-l susţină pentru un post de vicepreşedinte, cu toate problemele de imagine pe care le aduce colaborarea cu un personaj cu un trecut penal. Aşa se face că, deşi are numai doi consilieri PER, devine un jucător important la nivelul judeţului pentru următorii patru ani. Sau cât va decide fostul primar al Craiovei să rămână „ecologist“, acesta recunoscând singur că este un politician de „sens giratoriu“…
Pe postul de vicepreşedinte care-i revenea în urma înţelegerii, PSD l-a propus pe Mihai Adrian Neaţu Breciugă, fost director la Termo şi Transelectrica şi un consilier judeţean cu state vechi.  

Mihai Neațu


Patru ani complicaţi

Chiar dacă a reuşit, după multe negocieri şi foarte multe sacrificii, la CJ Dolj s-a conturat o majoritate, dar aceasta este una fragilă, ceea ce înseamnă că vor exista puţine momente de linişte în următorii patru ani. Acest lucru a devenit extrem de clar când, la şedinţa de luni, chiar înainte de anunţarea candidaţilor şi de votul pentru cei doi vicepreşedinţi, consilierii PNL şi PMP au părăsit sala, invocând faptul că nu pot gira, prin prezenţa lor, „alegerea unui penal“ în fruntea CJ Dolj. Iar „trecutul vărgat“ al lui Antonie Solomon va mai fi, cu siguranţă, motiv de atacuri din partea celor două partide de opoziţie.
Mai mult, nici în tabăra PRO România nu pare a fi linişte. Astfel, după ce înainte de şedinţa de luni au anunţat că „vor fi neutri“, de unde se înţelegea că nu vor alege pe niciunul dintre candidaţii propuşi, consilierii au votat totuşi în timpul şedinţei. Şi mai interesant este faptul că, cel mai probabil, cei trei consilieri ai PRO nu au votat în bloc, doi dintre ei fiind creditaţi cu voturile „împotrivă“ primite de Mihai Neaţu şi Antonie Solomon.

Facebook Comments