Craiova: Consilierii PSD şi PER le-au întors „favoarea“ colegilor de la PNL-USR-PLUS şi nu s-au prezentat la şedinţa de luni

0

Astfel, după ce la şedinţa convocată vineri – 13 noiembrie de către primarul PSD Mihail Genoiu, care a consemnat depunerea jurământului de către primarul ales Olguţa Vasilescu, liberalii şi pluseriştii au spus „pas“, azi a venit rândul consilierilor social-democraţi şi cei ai PER să le întoarcă „favoarea“. Drept urmare, nici şedinţa convocată de consilierii PNL-USR-PLUS nu s-a ţinut, de la ea lipsind nu doar consilierii PSD şi PER, ci şi secretarul instituţiei, Nicoleta Miulescu.
„Majoritatea din Consiliul Local, legal constituită, este prezentă la această şedinţă leagl constituită de către consilierii PNL, USR şi PLUS. Suntem prezenţi 12 şi doi supleanţi. După cum constataţi, colegii de la PSD şi PER nu sunt prezenţi, şi nici doamna secretar. Noi am făcut toate formalităţile pentru a convoca această şedinţă. Vom solicita secretatului UAT Craiova un raport cu privire la refuzul de a publica într-un ziar tipărit ordine de zi a şedinţei şi de a convova consilierii locali pentru şedinţa de azi. De asemenea, vom solicita în scris, pentru şedinţa următoare, o dovadă a jurământului doamnei primar, precum şi un raport detaliat, în condiţiile în care s-a şedinţa.
Având în vedere că nu sunt prezenţi toţi colegii, nu vom putea continua această şedinţă. (…) Vreau să subliniez că PSD şi PER nu au dat dovadă de bunăvoinţă politică pentru a debloca activitatea CL Craiova. (…) Dacă toţi conilierii PSD şi PER se prezentau azi nu mai conta practic că nu au fost convocaţi de către secretarul unităţii şi am fi putut ţine şedinţa“, a declarat liberalul Marian Vasile.

Acesta a anunţat că majoritatea PNL-USR-PLUS va încerca să convoace o nouă şedinţă pentru ziua de miercuri – 18 noimbrie. „Vom rămâne în instituţie pentru a depune toate documentele necesare pentru a convoca o nouă şedinţă de îndată pentru ziua de miercuri. Pentru deblocarea activităţii şi pentru ca primarul să poată convoca o şedinţă ordinară vineri, în termen de legalitate. Miercuri trebuie să constituim comisiile de legalitate ale CL, fără de care activitate nu poate începe. Orice proiect trebuie să aibă avizul comisiilor de specialitate“, a mai spus Vasile.

Facebook Comments