Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ a fost reconfigurată fără aviz de la DSP

0

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț a emis un comunicat în care a anunțat că secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ a fost reconfigurată în ziua incendiului fără a fi solicitat un aviz.

„Pentru mărirea capacităţii secţiei A.T.I. pentru pacienţii pozitiv COVID-19 au fost modificate circuitele funcţionale de la etajul II – prin construirea unui perete. Aici urmau să fie trataţi pacienţii pozitivi, în două saloane de câte 8 paturi. Până la acel moment, pacienţii pozitivi erau trataţi la etajul III. Pentru aceste modificări, unitatea sanitară nu a solicitat avizul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ. Reconfigurarea secţiei A.T.I. şi mutarea pacienţilor COVID pozitivi, de la etajul III la etajul II, a fost realizată fără aviz, în ziua de 14 noiembrie 2020. Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ şi oricare unitate sanitară cu paturi au obligaţia de a solicita şi de a obţine, anterior intervenirii vreunei modificări, fie de structură, fie de circuite funcţionale, avizul Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene”, se arată în comunicatul DSP Neamţ.

Premierul a declarat că în interiorul secției ATI a Spitalului Județean din Neamț s-au efectuat lucrări de construcție. Potrivit informațiilor oficiale operațiunile nu erau avizate de DSP. Șeful Guvernului a anunțat că cine va fi găsit vinovat va plăti scump.

Ludovic Orban este izolat. Premierul a fost testat pentru coronavirus
Ludovic Orban

„Au fost lucrări de construcție, acolo au fost mutați pacienii de la Secția ATI la etajul trei, la etajul doi. Este clar că nu au avut niciun fel de aviz din partea DSP. Dar, repet, este o anchetă în curs, care este preluată de Parchetul General. Ancheta va stabili cine este vinovat. Ancheta va stabili dacă este responsabil. În cazul în care se va dovedi că este responsabil directorul să răspundă fie cu funcția, fie penal”, a precizat Ludovic Orban.

Facebook Comments