Inventatorul vaccinului anti-Covid-19: vom avea o iarnă normală anul viitor

Unul dintre creatorii vaccinului anti-Covid-19 produs de companiile Pfizer și BioNTech a anunțat că, cel mai probabil, viața va reveni la normal în iarna următoare.

0

Ugur Sahin, care a fondat, alături de soția sa, Oezlem Tuereci, compania BioNTech, consideră că vaccinul produs de firma sa va înjumătăți rata de trasmitere a virusului.

„Sunt foarte încrezător că transmiterea de la om la om va fi redusă de acest vaccin – poate nu cu 90%, dar poate măcar cu 50% -, însă chiar și așa ar reduce dramatic răspândirea pandemiei. Vara ne va ajuta, pentru că numărul de infectări se va reduce la vară, și este absolut esențial să avem o rată mare de vaccinare până la începutul toamnei/iernii viitoare. Sunt încrezător că vom reuși acest lucru, pentru că există mai multe companii producătoare care ne vor ajuta să mărim producția, astfel că vom avea o iarnă normală anul viitor”, a spus Ugur Sahin, pentru BBC.

Ugur Sahin a declarat că efectele secundare ar trebui să fie minime, însă o situație mai clară va putea fii văzută peste circa trei săptămâni.

Comisia Europeană a încheiat un contract pentru cumpărarea a 300 de milioane de doze de vaccin. Potrivit datelor oficiale, România va primi 10 milioane de flacoane.

Facebook Comments