Sănătatea este o prioritate de prim-plan pentru PMP şi pentru candidatul la Senat al PMP Dolj, Radu Preda!

0

Acum, în spitalele Craiovei, în spitalele din Calafat, Băileşti, Segarcea şi Filiaşi, se duce o luptă pe viaţă şi pe moarte a cărei miză este salvarea vieţilor celor pe care îi ştim, a familiilor noastre, a prietenilor, a cunoştinţelor şi a vecinilor noştri.
În linia întâi din sănătate stau acum medici, asistente medicale, infirmieri, brancardieri, ambulanţieri, liftieri, bucătari şi femei de serviciu care vor un singur lucru, vor RESPECT!
Acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de o NOUĂ LEGE A SĂNĂTĂŢII, de aceea PMP a depus deja în parlament Legea privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate, lucrată în colaborare cu cei mai buni specialişti ai României în managementul sănătăţii.

Noua Lege a Sănătăţii propusă de noi se axează pe 6 direcţii esenţiale: organizare, finanţare, politica medicamentului, asistenţă primară, serviciile spitaliceşti şi resursele umane. Noi, parlamentarii PMP, susţinem creşterea capacităţii de producţie a medicamentelor în România şi a capacităţii României de a produce vaccinuri la Institutul Cantacuzino.
Ne propunem să dotăm fiecare comună din Dolj şi din România cu o ambulanţă care să poată interveni local imediat pentru a trata oamenii şi pentru a salva vieţile celor aflaţi în suferinţă. Suntem pregătiţi să luptam în parlament pentru a avea spitale noi şi moderne la noi în Dolj.

PMP susţine construirea cu fonduri europene a spitalelor regionale în exerciţiul financiar 2021 – 2027 şi dotarea urgentă cu echipamente medicale moderne a spitalelor judeţene, municipale şi orăşeneşti din Dolj şi din restul ţării.

Eu, Radu Preda, cred cu tărie că este nevoie de un sistem de remunerare corectă pentru personalul medical, adaptat la standarde europene, pentru stoparea exodului cadrelor medicale către Vestul Europei şi mai cred că un (1) singur loc la rezidenţiat în judeţul Dolj reprezintă o bătaie de joc la adresa sutelor de studenţi care au terminat medicina la UMF Craiova şi care efectiv sunt goniţi din Craiova, din Dolj şi din România din lipsă de locuri de muncă şi de locuri de pregătire profesională.

Unde este adevărul? Avem sau nu avem nevoie de cadre medicale care să lupte pentru sănătatea noastră în Craiova??? Clar, este nevoie de creşterea finanţării pentru cercetare medicală românească. De exemplu, Laserul de la Măgurele poate fi folosit pentru tratarea cancerului care omoară români pe capete.
Oprim furtul din sănătate şi risipa de resurse financiare şi desfiinţăm baronii din sănătate URGENT!!!

Cu stimă pentru tot sistemul medical din România, vă salută Radu Preda, senator PMP de Dolj.

Comandat de PMP Dolj, realizat de SC INDISCRET MEDIA SRL, Cod Mandatar Financiar 11200012

Facebook Comments