Ministrul Ionuţ Stroe, PNL: „Am gestionat primul val al pandemiei efectiv cu buzunarele goale, lăsate aşa de PSD!”

Ministrul tineretului şi sportului, Ionuţ Stroe, candidat din partea PNL Dolj pentru un mandat de deputat, a declarat că guvernul liberal a gestionat pandemia de coronavirus în primul rând cu gândul la viețile oamenilor, chiar dacă, la început, a trebuit să facă acest lucru „cu buzunarele goale“, lăsate aşa de PSD. El a subliniat că toate măsurile sunt luate şi în prezent pe baza sfaturilor venite de la experții epidemiologi.

0

„Ţelul nostru a fost să încercăm să oprim această pandemie sau, cel puţin, să limităm numărul de infectări şi, implicit, numărul de pierderi de vieţi omeneşti. Traversăm un an extrem de dificil din punct de vedere al funcţionării sistemului de sănătate şi, chiar dacă nimeni nu se aştepta să ne confruntăm cu o asemenea pandemie, noi spunem că am luat măsuri imediat ce a fost nevoie, măsuri în sensul restricţiilor, dar şi în sensul relaxării care au făcut ca acest sistem să nu intre în colaps. Şi chiar dacă au incomodat aceste măsuri, tot ceea ce am adoptat nu a făcut decât să salveze vieţi omeneşti.
Este, într-adevăr, o explozie a numărului de cazuri în Europa, dar şi în România. Noi am reuşit însă să frânăm această creştere comparativ cu alte ţări, iar impactul virusului a fost mult mai redus în România, chiar şi acum, în ultimele două săptămâni, rata de infectare este una mai mică, fiind pe locul 17 în Europa.
PNL a gestionat pandemia bine, mult mai bine decât ar fi făcut-o PSD. Să nu uităm că timp de 8 luni PSD a negat permanent pericolul acestei crize, a dezinformat pur şi simplu, iar acum vine în mod populist să ofere lecţii“, a declarat tânărul liberal.

Sprijin pentru sistemul sanitar

Ionuţ Stroe a afirmat că guvernul din care face parte a fost responsabil pentru cea mai amplă operaţiune de dotare a spitalelor cu materiale şi echipamente destinate combaterii pandemiei de Covid-19. „Sistemul medical încă rezistă şi trebuie să le mulţumim, în primul rând, medicilor pentru acest lucru, dar şi românilor care s-au conformat recomandărilor făcute de specialiştii în sănătate publică. Guvernul PNL a intervenit foarte hotărât, a crescut foarte mult capacitatea ATI, au fost transformate unele spitale în spitale dedicate Covid şi au fost achiziţionate inclusiv unităţi mobile de terapie intensivă. Efortul financiar a fost unul consistent, însă niciun efort nu este prea mare atunci când vine vorba despre salvarea vieţilor omeneşti. Am întreprins poate cea mai amplă operaţiune de dotare a sistemului sanitar din România cu materiale şi echipamente necesare pentru gestionarea acestei pandemii. Au fost aproximativ 24 de miliarde de lei care au fost investiţi în echipamente şi medicamente şi alte aproape 10 miliarde au fost plăţi excepţionale generate de această pandemie de Covid 19.
Capacitatea de testare a crescut de la aproximativ 100 de teste pe zi în luna martie, când practic a debutat această pandemie, la peste 40.000 de teste pe zi în luna octombrie. Dar, clar, este loc şi de mai bine. Săptămâna trecută s-a anunţat public încă o achiziţie de echipamente ATI, staţii de oxigen şi paturi. Şi dacă am gestionat primul val al pandemiei efectiv cu buzunarele goale, lăsate aşa de PSD, eu zic că o să facem acest lucru şi acum“, a declarat ministrul craiovean, care a adăugat că, pentru a uşura munca medicilor şi pentru un triaj mult mai rapid, se vor introduce foarte curând şi testele rapide pentru unităţile de urgenţe.

Pregătiri pentru campania de vaccinare
Deputatul PNL a afirmat că Guvernul Orban a început deja pregătirile pentru campania de vaccinare, care va începe, cel mai probabil, în primăvara anului viitor. „Nu este un secret că depindem de ce se întâmplă în plan mondial. Nu doar România aşteaptă un vaccin, ci toate ţările care îşi doresc a avea un program rapid şi sustenabil de vaccinare şi imunizare a întregii populaţii. După estimările actuale se pare că primăvara anului viitor va fi momentul în care vom avea o soluţie medicală la îndemână, însă procesul de vaccinare se va întinde sigur pe parcursul mai multor luni. Sperăm noi că acest lucru se va întâmpla cât mai rapid. (…) România este cu siguranţă pregătită să susţină un plan de vaccinare în masă. Imediat ce soluţia va fi la îndemână, vom face în aşa fel încât vaccinul să fie pus la dispoziţia tuturor celor care doresc să se imunizeze“, a mai spus Stroe.

Comandat de PNL Dolj, executat de SC INDISCRET MEDIA SRL, cod AEP 11200025

Facebook Comments