Daniel Truşculescu (PMP) este noul viceprimar al comunei Prunişor

Consilierii locali ai comunei Prunişor şi-au ales, la începutul săptămânii, viceprimarul. În şedinţa de consiliu local a mai depus jurământul şi ultimul dintre cei 11 consilieri aleşi în septembrie 2020, a fost desemnată componenţa comisiilor de specialitate şi a fost aprobat Regulamentul de Ordine Interioară. La evenimentul festiv au fost prezenţi senatorul PSD Liviu Mazilu şi deputatul PMP – Ion Cupă. Noul viceprimar al comunei Prunişor, Daniel Truşculescu, a obţinut 8 dintre cele 11 voturi valabil exprimate şi este cel de-al doilea viceprimar al PMP din judeţul Mehedinţi, după cel de la Balta, Dorel Podeanu.

0

Marți, 10 noiembrie, a avut loc cea mai importantă şedinţă a noului Consiliu Local al comunei Prunişor, de după alegerile locale. A fost ales viceprimarul care îl va seconda în administraţia publică locală pe primarul PMP Emilian Vîlcu. Dacă primarul comunei Prunişor provine de la PMP, putem spune că echipa popularilor mehedinţeni s-a reîntregit aici, deoarece noul viceprimar este tot de la PMP şi se numeşte Daniel Truşculescu. Este, de fapt, cel de-al doilea viceprimar PMP ales în Mehedinţi, după cel de la Balta.
Contracandidatul viceprimarului ales a fost Ciprian Măciucă, fostul viceprimar, de la PNL, iar în urma votului secret al celor 11 consilieri, Daniel Truşculescu a obţinut 8 voturi, Cipian Măciucă (PNL) a obţinut 2 voturi, iar un vot a fost nul, deoarece consilierul care l-a exercitat nu a ales niciunul dintre candidaţii de pe buletinul de vot.
În Consiliul Local al comunei Prunişor, configuraţia politică este următoarea: PMP – 4 consilieri, PNL – 4 consilieri, PSD – 3 consilieri. Pentru viceprimarul Truşculescu au votat cei patru consilieri PMP, cei trei consilieri de la PSD şi un consilier de la PNL.

La eveniment au fost prezenţi senatorul PSD Liviu Mazilu şi deputatul PMP Ion Cupă, precum şi candidatul PMP pentru funcţia de senator, Florin Gagea.

„Consider că este un moment important pentru comuna Prunişor, felicitări domnului viceprimar pentru alegerea de astăzi, felicitări domnului primar pentru că are o echipă bună de consilieri responsabili. Vreau să vă atrag atenţia tuturor că nu mai este timp de dispuite politice interne, că aşteptările cetăţenilor sunt foarte mari, sper să mergeţi mai departe împreună pentru dezvoltarea acestei comunităţi, pentru că urmează nişte ani nu tocmai uşori pentru România. Din partea mea, veţi avea întreg sprijinul meu ca parlamentar pentru comunitatea din Prunişor, pentru toate proiectele domnului primar şi al consilierilor locali şi vă asigur de tot sprijinul Consiliului Judeţean Mehedinţi. Vă îndemn să veniţi cu proiecte noi, să ţineţi seama de punctul de vedere al secretarului general al comunei şi vă urez mult succes”, a declarat senatorul PSD, Liviu Mazilu.

„Vreau să mulţumesc în primul rând atât consilierilor locali care m-au ales, cât şi celor care nu m-au ales, îmi doresc o colaborare bună, pentru a putea sprijini proiectele domnului primar, pentru ca aceste proiecte să fie duse la bun sfârşit, în beneficiul locuitorilor acestei comune”, a declarat viceprimarul comunei Prunişor, Daniel Truşculescu.

Deputatul ion Cupă și viceprimarul Daniel Truşculescu

„Ne mândrim cu cel de-al doilea viceprimar al nostru, domnul Truşculescu, echipa este reîntregită acum, iar primarul Emilian Vîlcu are o şansă mare de a revitaliza şi dezvolta această comună”, a precizat deputatul PMP, Ion Cupă.

Facebook Comments