Deputatul Buican: „Vom produce un program de substituţie pentru ajutorarea producătorilor agricoli”

Cristian Buican, deputat PNL de Vâlcea, a declarat că, în contextul suspendării temporare a activităţii pieţelor închise, guvernul va produce un program de substituţie bazat pe vânzări on-line şi livrare la domiciliu, dar mai ales pe organizarea de pieţe deschise.

0

„Am fost printre cei care, în numele PNL Vâlcea, au exprimat la nivel central necesitatea de a judeca foarte temeinic asupra noilor măsuri care trebuie luate pentru a preveni agravarea situaţiei sanitare atunci când specialiştii, consultaţi de guvern, au recomandat încetarea activităţii în pieţele închise şi continuarea ei doar în pieţele deschise. Am fost printre cei care au solicitat măsuri pentru a oferi producătorilor români posibilitatea de a-şi desface marfa şi cumpărătorilor pe aceea de a o achiziţiona. Am primit şi luări de poziţie ale producătorilor care ne solicită redeschiderea pieţelor închise şi oprirea activităţii doar acolo unde nu se respectă regulile sanitare. Această decizie nu ne aparţine. Ea este de luat la nivel central, la recomandarea specialiştilor, care trebuie urmată. Faţă de această stare de lucruri, însă, la nivel central vom produce un program de substituţie bazat pe vânzări on-line şi livrare la domiciliu, dar mai ales pe organizarea de pieţe deschise cu caracter temporar”, potrivit parlamentarului vâlcean.

Primarii vor lua toate măsurile necesare pentru a crea spaţiile deschise

„În acest sens, prin reprezentanţii PNL, în Consiliul Judeţean Vâlcea şi în consiliile locale din oraşele şi comunele în care pieţele închise şi-au încetat activitatea, vom iniţia cu caracter imediat organizarea acestor puncte de vânzare în spaţii deschise. Reprezentanţii dumneavoastră, primarii, vor lua toate măsurile necesare pentru a crea spaţiile deschise; acolo unde e posibil vor demonta geamurile, uşile, tocmai pentru a da pieţelor caracterul deschis sau semideschis. Activitatea nu se opreşte! Pieţele în spaţii deschise vor funcţiona. Producătorii vor avea posibilitatea unde să-şi vândă produsele.
Îi asigurăm pe concetăţenii noştri, vâlceni, că suntem în aceeaşi măsură ca ei, preocupaţi de soarta agriculturii locale, a economiei, pentru a ne asigura tuturor o trecere mai uşoară, suportabilă prin această perioadă dificilă. Vă rog să aveţi încredere în noi!”, a dat asigurări Cristian Buican.

Facebook Comments