Șeful Guvernului și șeful Armatei, vizită la investițiile din Garnizoana Craiova

Premierul Ludovic Orban și ministrul Apărării Nicolae Ciucă au inspectat ieri trei obiective militare de pe raza municipiului reședință de județ, unde fondurile guvernamentale asigură finanțarea unor proiecte consistente.

0

Prim ministrul a inspectat șantierul campusului în curs de realizare la Colegiul Național MIlitar „Tudor Vladimirescu”, dar și lucrările de reabilitare și construcție de la sediul Brigăzii Multinaționale și de la cartierul general al Scorpionilor ROșii de pe Caracal, unitate dotată recent cu primul lot de TAB-uri noi, modelul Piranha V. „ Am vizitat, astăzi, obiectivul Brigăzii Multinaționale unde s-a demarat dezvoltarea, modernizarea și infrastructurii cu ajutorul unui proiect de aproximativ 55 milioane lei. De asemenea, se va moderniza infrastructura Colegiului Militar Tudor Vladimirescu.

Aici va fi construit un minicampus, cu toate utilitățile necesare care va avea în componență un pavilion de cazare cu 240 camere, un pavilion multifuncțional în care se vor regăsi laboratoare, săli de curs, cancelaria și multe alte utilități. Investiția se cifrează la aproximativ 127 milioane lei. Am reuşit să înfiinţăm acest Colegiu care se află în proces de transformare şi consolidare, infrastructura se modernizează şi în maxim un de zile se vor finaliza toate lucrările, cel puţin aşa s-au angajat constructorii, astăzi”, a declarat ministrul Ciucă, în timpul vizitei, finalizată cu recepția vehiculelor Pirahna din dotarea Scorpionilor Roșii.

La rândul său, premierul s-a declarat dornic să revină la Craiova pentru a vedea finalizate obiectivele de investiții vizitate. „Sper ca anul viitor, când de împlinesc 200 de la de la Revoluția lui Tudor Vladimirescu, să revin la Craiova și să găsesc lucrările încheiate. Investim în Apărare. România trebuie să se asigure că are capacitatea de a se apăra și de a asigura protecția cetățenilor săi. Armata are un plan de înzestrare extrem de ambițios prin care urmărește achiziționarea de capabilități moderne, care să poate face față oricărei provocări. În același timp, încercăm să folosim programul de investiții militare ca pe o pârghie de dezvoltare a industriei de apărare”, a declarat Ludovic Orban.

Orban a fost însoțit pe parcursul vizitei și de ministrul Tineretului Ionuț Stroe, de parlamentarii PNL Mario Ovidiu Oprea și Nicolae Giugea, dar și de șeful organizației județene a liberalilor, Ștefan Stoica.

Facebook Comments