S-a semnat contractul pentru reabilitarea staţiei de clorinare Izvarna şi a primului tronson Izvarna II

Compania de Apă Oltenia S.A. a semnat marţi, 27 octombrie, cel de-al nouălea contract de execuţie pentru lucrări în cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dolj, în perioada 2014-2020“. Este vorba despre contractul care vizează reabilitare staţie de clorinare şi amenajare incintă captare Izvarna, precum şi reabilitare şi extinderea conductei de aducţiune Izvarna – Craiova, firul II Tronson I.

0

Cel de-al doilea contract din cele şase în care a fost împărţit Firul II de aducţiune Izvarna – Craiova a fost adjudecat de ELSACO ELECTRONIC SRL în asociere cu SC HIDROCONSTRUCŢIA SA şi ECOAPA DESIGN SRL la o valoare de 122.107.823,19 de lei, fără TVA. Contractul include proiectarea şi execuţia următoarelor lucrări: reabilitare conductă de aducţiune fir II, pe o lungime de 18.858 metri (PN6); extindere conductă de aducţiune fir II cu conductă din PAFSIN, De1200 mm, SN10000, PN6, pe o lungime de 1.587 metri; reabilitare cămine existente şi/sau construcţia oricărui cămin de vane de izolare, golire şi aerisire necesare; reabilitare subtraversare de râu (prin foraj orizontal sau microtunneling) şi subtraversări de drumuri naţionale; reabilitarea staţiei de clorinare, amenajarea incintei (alei, refacere iluminat, împrejmuire etc.); reabilitarea clădirii administrative, precum şi amenajarea drumului de acces provizoriu.

Conform obligaţiilor contractuale, societăţile trebuie să elaboreze Proiectul Tehnic în conformitate cu legislaţia naţională; documentaţia necesară obţinerii autorizaţiilor şi avizelor necesare execuţiei; precum şi lucrările de construcţie; furnizare şi montaj utilaje şi echipamente tehnologice; testare şi punere în funcţiune a acestora şi remedierea eventualelor defecţiuni apărute în perioada de garanţie. Perioada de proiectare (inclusiv obţinerea Autorizaţiei de Construire) este de 4 luni, durata de execuţie a lucrărilor şi punere în funcţiune a instalaţiilor este de 32 de luni, iar perioada de garanţie este de 36 de luni.

Firul II de aducţiune Izvarna – Craiova, cu o valoare totală de peste 117 milioane de euro, o investiţie strategică nu numai pentru Craiova, ci pentru întreg judeţul Dolj, dar şi pentru Gorj, este varianta prin care, la finalul lucrărilor, Compania de Apă Oltenia va asigura apă potabilă de munte, de cea mai bună calitate, pentru Craiova, şi alte 6 localităţi din Dolj, respectiv Brădeşti, Coţofenii din Faţă, Almăj, Işalniţa, Şimnicu de Sus şi Filiaşi; precum şi pentru Rovinari, Brăneşti, Câlnic, Godineşti, Plopşoru, Teleşti, Tismana şi Ţânţăreni din judeţul Gorj.
Investiţia presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă şi construirea altor 96,4 kilometri.

Facebook Comments