Salubritatea craioveană caută câteva zeci de vehicule de închiriat pentru perioada de iarnă
Deszăpezire de 4,2 milioane la Craiova

Licitaţia este încă în desfăşurare, nu mai puţin de opt companii depunând oferte pentru deszăpezirea străzilor craiovene sub bagheta sereleului municipal de salubritate. Oarecum explicabil în contextul unor vehicule de mare tonaj, ofertanţii au fost cu băgare de seamă să nu se calce pe bătături, astfel că niciunul din loturile de utilaje licitate nu are parte de dublaj de oferte.

0

Procedura de achiziţie publică pentru „închiriere vehicule industriale şi camioane cu şofer, care să presteze activităţi specifice de deszăpezire în iarna 2020-2021, în baza unor acorduri cadru”, a fost lansată de SC Salubritate Craiova SRL luna trecută. Suma minimă pusă la bătaie de srl-ul municipalităţii craiovene pentru iarna următoare este de 2,5 milioane de lei noi, iar cea maximă de 4,2 milioane de lei noi, aceasta urmând a fi stabilită în funcţie de numărul de vehicule pe care le va închiria operatorul de salubritate şi de orele efective de intervenţie. Ofertanţii au fost chemaţi să liciteze pe fiecare lot pentru un număr minim şi maxim de vehicule, fiecare fiind echipate cu şofer. În total, între 32 şi 54 de utilaje ar urma să fie tocmite de Salubritate Craiova SRL pentru acţiunile de deszăpezire din iarna ce bate la uşă.

Opt firme implicate în deszăpezire

Data limită de depunere, respectiv de deschidere a ofertelor, a fost fixată pentru prima decadă a lunii în curs, însă procedura de achiziţie publică este încă în desfăşurare, niciun anunţ de atribuire nefiind publicat în sistemul electronic de achiziţii publice. Asta deşi, după cum arată datele deja postate pe portalul de achiziţii, autoritatea contractantă nu prea are multe de comparat la ofertele primite de la companiile interesate. Salubritatea a abandonat în acest an practica de a scoate la licitaţie un pachet întreg de vehicule, optând pentru o licitaţie cu nu mai puţin de 13 loturi, fiecare dintre acestea fiind destinate unui anumit tip de utilaj. Oferte nu au lipsit, opt firme arătându-se interesate să-şi închirieze vehiculele şi şoferii pentru deszăpezirea străzilor din Craiova: Andstef Agro, Agro Design Agriculture, Erpia, Rodali Cargo, Domarcons, Delta ACM 93, Recon şi RAADPFL Craiova. Însă fiecare dintre loturile scoase la licitaţia are parte de un singur ofertant, fără ca, măcar din întâmplare, două din ele să concureze pe acelaşi lot. De menţionat că regia de fond locativ a Primăriei Craiova a depus oferte pentru nu mai puţin de trei din cele 13 loturi scoase la licitaţie de Salubritate.

Timp de intervenţie la deszăpezire: de la 30 de minute la două ore

Contractele cadru scoase la licitaţie de firma municipală de salubritate ar urma să acopere perioada 15 noiembrie 2020- 31 martie 2021, perioadă care urmează a fi împărţită în trei, fiecare corespunzându-i câte un contract subsecvent. Potrivit caietului de sarcini, salubritatea craioveană ar urma să plătească firmelor care îşi adjudecă mai sus pomenite contractele atât tarife de acţionare cât şi tarife de aşteptare pentru utilaje numai în perioada considerată de vârf  decembrie 2020 – februarie 2021, perioadele de început şi de final urmând a fi plătite numai pentru timpul efectiv în care utilajele acţionează, în funcţie de solicitările edililor craioveni. Tot în caietul de sarcini se prevede şi timpul de reacţie al societăţilor la alarma dată de srl-ul municipal, între 30 şi 120 de minute de la solicitarea trimisă prin fax, e-mail sau telefon de către reprezentanţii salubrităţii.

Facebook Comments