Mircia Gutău, în fotoliu cu duşmanul

Mircia Gutău, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea şi prim-vicepreşedinte al Partidului Ecologist Român, face o mişcare politică interesantă şi îşi plasează câţiva apropiaţi pe lista de candidaţi pentru parlament a PMP-ului lui Traian Băsescu.

0

Întru reîmprospătarea memoriei colective, este acelaşi Băsescu despre care domnul Gutău a tot spus că ar fi orchestrat condamnarea sa cu puşcăria. En fine, declaraţii pentru situaţii de forţă majoră! Au trecut anii, duşmăniile s-au înmuiat, astfel că de la tavaleala prin noroi s-a ajuns în fotoliul de catifea. Mijlocitorul acestui parcurs este Sami Vîlcu, cel care a rămas prieten cu Băsescu. 

Ce obţine fostul preşedinte prin această combinaţie? Ceea ce nu mai nădăjduia în Vâlcea, după un management local dezastruos: speranţa unui mandat de parlamentar. 

Mirosul de feromoni politici între cele două partide s-a simţit şi în campania electorală pentru alegerile locale. Numai că atunci „împerecherea” a dat greş. Proiectat să fie un fel de sprijinitor al lui Mircia Gutău & Co, PMP a ratat intrarea în Consiliul Local, iar PER a regresat de la opt la cinci consilieri. 

Carmen Preda candidează de la PMP şi sună adunarea la PER

Marţi, 20 octombrie, Maria Carmen Preda, încă viceprimar PER al municipiului Râmnicu Vâlcea, şi-a anunţat candidatura pentru Camera Deputaţilor din partea PMP. Vestea a fost postată pe facebook, sub forma unei scrisori deschise către „dragii ecologişti”. Aşadar, s-a dat adunarea: 

„Dragi ecologişti,

Vă mulţumesc din suflet pentru toţi anii petrecuţi împreună, pentru loialitate, muncă şi sprijin!
Am ales să candidez pentru un mandat de deputat în Parlamentul României din partea Partidului Mişcarea Populară, iar pe această cale vă anunţ că îmi doresc din suflet să îmi fiţi aproape, la fel ca până acum. Aţi fost şi veţi rămâne familia mea!
Numai cu sprijinul dumneavoastră pot reuşi!”, a scris doamna pe pagina de socializare.

În aceeaşi zi, Gutău anunţa că o va sprijini pe Carmen Preda cu toată convingerea şi forţele sale. Iar surprizele vor continua. 

O inginerie salvatoare 

Mircia Gutău speră ca prin această inginerie să salveze situaţia disperată din Consiliul Local Râmnicu Vâlcea, unde ecologiştii sunt minoritari și „amicii” pesedişti fac fiţe. Oricum, nici împreună nu întrunesc majoritatea.

Aliindu-se cu PMP, care la rându-i este aliat naţional al PNL, Gutău încearcă să îndulcească majoritatea de dreapta (deloc de neglijat faptul că preşedintele interimar al PMP Vâlcea este Sorin Ionel Roiban, uns consilier de stat de către Ludovic Orban, în urmă cu câteva luni). În cazul în care îi rămân ostili, cei nouă consilieri liberali plus trei de la USR-PLUS îl vor transforma pe Gutău într-un primar decorativ şi îi vor da suficiente motive să recurgă la antidepresive. 

Şi ar mai fi ceva: PSD Vâlcea, care s-a cam lepădat de celebra Alianţă a Binelui cu ecologiştii, trebuie sancționat, nu-i aşa? La alegerile ce se apropie voturile lui Gutău vor zbura din urna social-democrată.

Facebook Comments