Situație critică în județul Vâlcea. Au fost impuse măsuri de restricție

Pandemia de coronavirus este tot mai acută, în ultima perioadă, în România. Mai multe regiuni din țară au luat decizia să impună anumite măsuri de restricție pentru a ține în frâu răspândirea virusului.

0
Situație critică în județul Vâlcea. Au fost impuse măsuri de restricție

Printre aceste zone se numără și județul Vâlcea, unde autoritățile locale au decis în următoarele 14 zile restaurantele și cafenelele să funcționeze la o treime din capacitate, iar cinematografele și sălile de jocuri de noroc și târgurile se închid.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea a hotărât ca această măsură să fie aplicată în 19 localități din județ unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 din ultimele 14 zile a depășit 1,5/1.000 de locuitori. DSP Vâlcea a anunțat că de la începutul pandemiei și până miercuri, au fost descoperite 2.212 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Localitățile unde au fost impuse restricții sunt: sunt: Băbeni (8,49), Drăgoești (4,66), Pietrari (4,07), Stoenești (2,97), Galicea (2,97), Vlădești (2,70), Călimănești (2,62), Bunești (2,54), Milcoiu (2,42), Râmnicu Vâlcea (2,36), Berislăvești (2,19), Runcu (2,15), Voineasa (1,99), Păușești Măglași (1,99), Bujoreni (1,97), Costești (1,95), Golești (1,92), Ocnele Mari (1,74) și Olanu (1,72).

Măsura se va aplica pe o perioadă de două săptămâni, între 1 și 14 octombrie 2020, în același interval de timp, în aceste localități, urmând să fie suspendate atât activitațile cu publicul ale operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc și ale cinematografelor, cât evenimentele publice, respectiv spectacole, concerte, diverse evenimente culturale, târguri săptămânale, târguri de produse tradiționale, bâlciuri, talciocuri sau piețe volante.

De asemenea, în această perioadă este interzis să se organizeze evenimente private (nunți, botezuri, zile onomastice) și rânduieli bisericești (pomeni, parastase) în localurile publice aflate în spații închise, iar purtarea măștii de protecție pentru persoanele adulte și copiii de peste 5 ani este obligatorie și în spațiile deschise dacă se află în grupuri mai mari de două persoane ce nu fac parte din aceeași familie. După data de 15 octombrie, aceste măsuri vor fi actualizate săptămânal, în funcție de evoluția situației epidemiologice, analizată pe o perioadă de 14 zile.

Facebook Comments