Coronavirus: A doua zi consecutivă cu peste 2.000 de cazuri confirmate

Pandemia de coronavirus este tot mai acută în ultima perioadă. Datele oficiale arată un trend ascendent al numărului de infectați pe zi, iar autoritățile române sunt tot mai îngrijorate mai ales că urmează sezonul rece în care apar și alte viroze.

0

Potrivit datelor oficiale, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate încă 2.086 de cazuri de coronavirus, numărul total ajungând la 129.658. Dintre aceștia 103.994 au fost declarați vindecați, iar 4.862 de pacienți au decedat. În ultimele 24 de ore, nu mai puțin de 37 de persoane și-au pierdut viața din cauza virusului Sars-CoV-2.
Situația este una îngrijorătoare, mai ales că la terapie intensivă sunt, în acest moment, 557 de persoane cu coronavirus. Autoritățile române au și anunțat că, de săptămâna viitoare, vor fi introduse noi măsuri de restricție.

Alexandru Rafila reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că situația este gravă și se va complica și mai rău odată cu sezonul rece. „Sunt preocupat de cifrele pe care le-am văzut la raportarea testelor efectuate duminică, când pe de-o parte am avut un record pentru o zi de duminică și am avut 20% dintre probele testate pozitive, ceea ce mă face să cred că suntem într-un moment de transmitere comunitară intensă.
DSU, care coordonează la nivel național repartiția persoanelor bolnave care au nevoie de ATI, va găși o soluție, pentru un timp, dacă numărul acestor cazuri rămâne limitat. Lucrul acesta o să devină tot mai dificil pe măsură ce capacitatea se apropie de un nivel maxim.
Acum noi avem ocupat cam 55% din capacitatea paturilor de la ATI pentru pacienții COVID. Dacă acest procent va continua să crească într-un ritm accelerat, pot apărea probleme foarte serioase. Lucrurile se complică și din cauza asta sper să fim suficienți de precauți să nu repetăm o experiență prin care au trecut Franța, Spania sau Italia„, a declarat Alexandru Rafila la Digi24.

Facebook Comments