Campionatul Național al Câinilor de Salvare se desfășoară la Craiova

Iubitorii de animale au motive de bucurie. La Craiova, în perioada 02 - 04 octombrie 2020, va avea loc cea de-a XXII-a ediție a Campionatului Național al Câinilor de Salvare. În decursul anilor evenimentul a mai avut loc în Bănie.

0
Campionatul Național al Câinilor de Salvare se desfășoară la Craiova
Foto: radiooltenia.ro

Organizatorul ACHR – Asociația Chinologică Română, membră FCI, prin clubul național de specialitate – CNEC (Centrul Național de Educare Canină) a apreciat zona noastră și a decis ca și de data aceasta evenimentul să aibă loc la Craiova.

Pe 4 octombrie este Ziua Internațională a Animalelor, iar organizatorii au dorit să sărbătorească cum se cuvine acest eveniment. Astfel, la Craiova vor fi prezenți aproape 30 de câini din Timișoara, Bucuresti, Deva, Brașov.

Trebuie specificat că animalele nu sunt unele obișnuite și sunt dresate și specializate în: urmă, căutare pe suprafață, căutare în dărâmâturi, obediență și dexteritate, dar și TSAC. Evenimentul este împărțit pe mai multe secțiuni după cum urmează: probe de Campionat (vineri), examen pe echipe (sâmbătă) și TSAC (duminică).

Potrivit organizatorilor, programul este unul maraton, vineri și sâmbătă: 09:00 – 18:00, iar duminică 10:00 – 13:00. Probele de căutare se desfășoară la Hipodrom, parcul Nicolae Romanescu, precum și în zona aeroport.

Din păcate, din cauza pandemiei de coronavirus, la eveniment nu vor putea participa oameni. În schimb, iubitorii de animale vor putea vedea imagini și filmulețe pe pe canalele de socializare și pe website-ul CNEC.

Evenimentul este unul cu totul special, fiindcă vor participa și câinii SAR, membrii ai echipei naționale, care vor reprezenta România, la Campionatul Mondial al FCI de Salvare din 2021.

Vezi mai jos cum vor arăta probele.

Facebook Comments