Virgil Pîrvulescu-Viziune pentru mințile inteligente ale Municipiului Râmnicu Vâlcea

Candidatul Partidului Național Liberal pentru funcția de primar al Municipiului Râmnicu Vâlcea, Virgul Pîrvulescu, și-a propus să readucă în oraș forța de muncă inteligentă, prin oferirea unei mai bune calități a vieții. În acest sens, va fi creat Uptown Family Residence, un cartier rezidențial modern pentru specialiști supercalificați, precum cercetătorii de la ICSI, profesorii universitari, medicii, etc. De asemenea, Virgil Pîrvulescu opinează că este necesară crearea unui Centru de Excelență pentru elevii capabili de performanță unde aceștia să își fructifice potențialul la maximum.

0

”Vom crea Uptown Family Residence, un cartier rezidențial pentru specialiști supercalificați”

”Specialiștii au plecat din Râmnicu Vâlcea, în căutarea unui loc mai bun de muncă, a unui salariu mai mare și a unui nivel de trai mai bun. Prin specialiști mă refer la acele persoane cu studii superioare, care activează în poziții de top management în domeniile lor. Avem nevoie de medici pentru spitale, de manageri pentru dezvoltarea IMM-urilor, de ingineri pentru parcul industrial, de profesori și de mulți alți specialiști dintr-o gamă largă de domenii.

✔ În acest sens ne propunem atragerea lor înapoi în Râmnicu Vâlcea prin oferirea unei calități a vieții mai bune.

Uptown Family Residence va fi un cartier rezidențial modern pentru specialiști supercalificați, precum cercetătorii de la ICSI, profesorii universitari, medicii, etc.

O societate fără specialiști este una săracă din punct de vedere economic, social și cultural. Este de datoria noastră să ne aducem specialiștii acasă și să le asigurăm resursele necesare pentru un trai mai bun!

Hai împreună cu noi! Hai că #sepoate să deschidem orașul!”

”Vom înființa un Centru de Excelență pentru elevii capabili de performanță”

”Discuțiile mele  cu organizațiile de elevi și tineret au avut o concluzie comună: Primăria Râmnicu Vâlcea nu a sprijinit elevii să facă performanță. Nu este suficient să zugrăvești școlile, este obligatoriu să susții copiii capabili, să le oferi resursele necesare pentru a progresa. Mi se pare extrem de trist că avem copii dotați, pe care îi lăsăm să se piardă într-un sistem de educație care nu îi determină să-și fructifice potențialul la maximum.

✔ Administrația Publică Locală este direct responsabilă de sprijinirea elevilor capabili de performanță. Am să mă asigur personal că educația va fi o prioritate în orașul Râmnicu Vâlcea. Astfel, vom înființa un Centru de Excelență pentru a oferi elevilor un mediu armonios pentru dezvoltarea creativității și realizării personale și pentru a crea un cadru în care atât elevii, cât și profesorii să se simtă împliniți profesional.

✔ Este esențial ca pregătirea la un nivel superior să devină o regulă pentru Râmnicu Vâlcea. Dezvoltarea sănătoasă a fiecarei comunități este singura varianta de dezvoltare durabilă.”, potrivit lui Virgil Pîrvulescu.

”Anual peste 1000 de tineri din Râmnicu Vâlcea migrează către Sibiu pentru universitate”

Pe 8 septembrie,  candidatul PNL pentru postul de primar al Municipiului Râmnicu Vâlcea și echipa sa  s-au  întâlnit, la Sibiu, cu parte din tinerii râmniceni care au ales să plece din Râmnic,  și cărora le-a promis că va face tot ce îi stă în putință să îi readucă acasă: ”În  Sibiu trăiesc aproximativ 10.000 de vâlceni, care au plecat în orașul vecin, în căutarea unui trăi mai bun. Anual peste 1000 de tineri din Râmnicu Vâlcea migrează către Sibiu pentru universitate, tineri care ajung să se stabilească acolo, pentru că acasă la ei nu au nici o oportunitate. 1000 de tineri pleacă an de an departe de casă, de familie, într-un oraș nou, de care nu-i leagă nimic.
Ca tată a doi copii, care s-au stabilit în alte orașe, înțeleg durerea din inima celor care rămân acasă, crezând că nu pot face nimic, dar și pe cea din sufletul celor care pleacă, pentru că în propriul oraș nu au perspectiva unui viitor prosper. Știu cât este de greu să pleci printre străini, dar mulți vâlceni nu au de ales. Ei bine, pentru acești oameni, pe care nimeni nu-i întreabă nimic, am ales să candidez la Primăria Râmnicu Vâlcea.  Le-am promis că vom schimbă acest aspect și că îi vom aduce acasă, iar astăzi am făcut primul pas în acest sens. Astăzi ne-am întâlnit cu președintele Consiliului Județean Sibiu, doamna Daniela Cimpean – Presedinta Consiliului Judetean Sibiu și candidatul PNL la Primăria Municipiului Sibiu, domnul Adrian BIBU – Fii primarul Sibiului și am discutat despre interesele, nevoile și cererile vâlcenilor sibieni.  Am ales ca punct de întâlnire un loc cu mare încărcătură emoțională pentru mulți dintre tinerii care au plecat din Râmnicu Vâlcea la Sibiu și anume Parcul Căminelor 1, 2 și 3, unde au poposit bună parte dintre ei când au ajuns prima dată la facultate.  Nouă ne pasă de interesele și de bunăstarea cetățenilor din Râmnicu Vâlcea, indiferent că locuiesc sau nu la noi în oraș. Din echipa PNL Sibiu face parte un tânăr de-al nostru, din Râmnicu Vâlcea, de care personal sunt foarte mândru – Vlascu Casian. Casian a terminat facultatea la Sibiu, în prezent fiind președintele studenților PNL Sibiu și candidat la Consiliul Local Sibiu.  Casian a promis că va reprezenta interesele vâlcenilor de la Sibiu și că va lupta pentru drepturile comunității vâlcene din acest oraș. Noi i-am promis că îl vom aduce înapoi acasă, împreună cu restul tinerilor plecați în Sibiu, care momentan nu au oportunități de angajare în Râmnicu Vâlcea.”, mai spune candidatul liberal.

Comandat de Partidul Național Liberal,  executat de Mișcoci Marielena I.I., Cod unic de identificare AEP:21200012

Facebook Comments