PSD Dolj: Guvernul PNL a împărţit bani primăriilor în funcţie de culoarea lor politică!

Social-democraţii doljeni au crticat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, modul în care Guvernul Orban a împărţit banii din fondul de rezervă către localităţile din judeţ. Aceştia acuză că banii au fost daţi pe bază de „culoare politică“ şi nu a unor criterii obiective şi transparente.

0

„La această oră, au loc în toată ţara conferinţe de presă, motivul fiind acela de a ne exprima indignarea faţă de modul în care Guvernul a înţeles să împartă banii aflaţi la dispoziţia primului ministru în fondul de rezervă.
(…) Ceea ce s-a întâmplat acum, prin această împărţire, nu este deloc normal deoarece există discrepanţe foarte mari între localităţile PSD, care primesc o sumă, în general aceaşi, de 250.000 de lei, şi celelalte localităţi, inclusiv cele unde primarii de la PSD au fost «atraşi» către ei (PNL – n.red), care au primit sume de două sau chiar de trei ori mai mari!
Este un lucru nepermis deoarece vorbim despre banii noştri, ai tuturor, nu sunt banii celor de la PNL. Nu aceasta este metoda prin care ar trebui distribuiţi aceşti bani care ar trebui distribuţi echitabili, în baza unor criterii transparente.
Noi, la Consiliul Judeţean Dolj, avem un fond similar, dar nu am făcut niciodată diferenţe între localităţi în funcţie de culoare primarului. Noi am avut nişte criterii bine stabilite, cum ar fi numărul locuitorilor ori suprafaţa terenului intravilan, tocmai pentru a nu exista discuţii“, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

La rândul său, candidatul PSD pentru şefia CJ Dolj, Cosmin Vasile, a precizat că Guvernul PNL împarte astfel România în două, iar cetăţenii trebuie să împiedice ca o ţară să fie tratată astfel. „Este clar că acest Guvern împarte ţara în două Românii: una cu primari PNL, de care au grijă şi unde alocă sume importante, şi o alta unde este nevoie de bani, este nevoie de sprijin, dar care nu sunt conduse de primari PNL şi, astfel, nu au dreptul să primească banii necesari.
Nu vom putea înţelege cum o comună precum Amărăştii de Jos primeşte 900.000 de lei, iar oraşul Dăbuleni primeşte doar 500.000. Cum o localitate precum Coţofenii din Faţă, cu o populaţie de 1.900 de cetăţeni, are mai multe probleme decât Cerăt, care are 4.200 de locuitori?! Sau care este diferenţa între Cerăt şi Celaru, ambele cu aproximativ aceaşi populaţie, dar una primeşte 250.000 de lei, iar cealaltă 800.000?!
Noi vom merge şi vom sta de vorbă cu oamenii din aceste localităţi şi le vom spune cum împarte Guvernul ţara în două pentru că acum, pe 27 septembrie, dar şi în data de 6 decembrie, oamenii au posibilitatea să aleagă, să judece şi să împiedice ca o ţară să fie tratată astfel“, a declarat Cosmin Vasile, care a adăugat că: „Tot ce s-a întâmplat acum ne arată că PNL nu poate să iasă din mentalitatea acea «pedistă», nu pot să înţeleagă că în administraţie tot ce contează sunt oamenii şi proiectele, nu coloratura politică“.

Facebook Comments