Candidatul PSD la Primăria Pieleşti, Iulică Velişcu:
„Motorul dezvoltării comunei trebuie să fie creşterea economiei locale şi aducerea de noi investitori“

Iulică Velişcu este candidatul PSD la Primăria Pieleşti şi vine cu o experienţă vastă în administraţia publică, obţinând de-a lungul timpului rezultate performante atât în timpul mandatului de viceprimar, cât şi în poziţia pe care o deţine de 14 ani, cea de şef al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă. Social democratul arată că dezvoltarea infrastructurii trebuie însoţită şi de sprijinirea mediului de afaceri pentru ca locuitorii din comună să aibă locuri de muncă şi un trai mai bun.

0

A terminat Liceul Electroputere din Craiova, apoi a urmat cursurile Secţiei tehnologia construcţiilor de maşini, din cadrul Facultăţii de Mecanică. Este căsătorit şi are doi copii. Vrea să schimbe în bine localitatea şi vine cu un program credibil pentru bunăstarea comunei.
„Candidatura mea la Primăria Pieleşti a venit firesc, în baza experienţei acumulate de-a lungul anilor.  Sprijinul familiei şi al apropiaţilor, susţinerea pe care mi-au arătat-o când m-am decis să candidez m-au convins că trebuie să fac asta pentru pieleşteni, pentru cei care au ales să locuiască aici. Vreau să schimb în bine localitatea, am un program credibil şi realist şi voi demonstra că îmi pot atinge obiectivul: bunăstarea întregii comune. Ştiu că o comună bogată este o comună cu oameni prosperi, care au siguranţa zilei de mâine. Aşadar, toate proiectele mele sunt subordonate acestui scop şi toate resursele comunei vor fi concentrate în această direcţie. Tocmai de aceea, printre obiectivele mele se numără şi atragerea banilor în comună, necesari pentru a finanţa investiţiile care vor duce la dezvoltarea acesteia”, a spus candidatul PSD la Primăria Pieleşti.

Apă, canalizare, energie electrică şi gaze naturale pentru fiecare locuinţă

Candidatul social democrat are multe proiecte pentru viitorul comunei Pieleşti, care vor creşte nivelul de trai şi de confort al locuitorilor. Acesta doreşte să aducă investitori noi şi să crească economia locală, dar şi să reabiliteze şi să asfalteze toate drumurile din comună. „Motorul dezvoltării comunei trebuie să fie creşterea economiei locale, dezvoltarea firmelor locale şi aducerea de noi investitori pe teritoriul ei. Modelele noastre de dezvoltare trebuie să fie comunele care au reuşit să ţină pasul cu noile oportunităţi pe care le oferă programele de finanţare ale Uniunii Europene.

Şi aici vorbesc despre reabilitarea şi modernizarea prin asfaltare a tuturor drumurilor din comună, despre asigurarea alimentării cu apă, canalizare, energie electrică  şi gaze naturale pentru fiecare locuinţă. Am un proiect pentru o staţie de epurare de capacitate care să poată prelua apele uzate din cartierul Magnolia şi zonele limitrofe, această zonă fiind în continuă dezvoltare. Voi realiza reţeaua de distribuţie apă pentru toate zonele unde s-a construit şi care sunt în continuă dezvoltare. Pentru că apa de la Pîrşani nu este potabilă, este foarte important ca în viitorul apropiat să retehnologizăm gospodăria de apă cu sisteme de potabilizare”, a mai precizat Iulică Velişcu.

Sănătatea şi educaţia, o prioritate pentru candidatul PSD

„Un obiectiv extrem de important în lista mea de proiecte este sănătatea locuitorilor. Intenţionez să demarez cât de curând proiectul de construcţie a unei unităţi medicale cu program permanent pentru asigurarea urgenţelor, cabinete medicale de medicină de familie şi cu diferite specialităţi, toate dotate cu aparatură necesară.
Educaţia copiilor este, de asemenea, prioritară pentru mine. Tocmai de aceea, vom moderniza unităţile de învăţământ existente, vom construi o grădiniţă pentru locuitorii cartierului Magnolia şi o sală de sport în satul Pieleşti.
Trebuie să vorbim şi despre siguranţa cetăţenilor comunei Pieleşti, pentru că este extrem de important pentru bunul mers al comunei. Intenţionez să implementez un sistem de monitorizare video pentru toată comuna, astfel încât locuitorii şi bunurile lor să fie în siguranţă, precum şi să extind reţeaua de iluminat public”, susţine candidatul PSD la Primăria Pieleşti.

Velişcu are multe proiecte menite să contribuie la dezvoltarea economică a comunei Pieleşti. El spune că va acorda sprijin investitorilor pentru înfiinţarea unui parc industrial în care să aducă companii naţionale şi internaţionale şi va susţine iniţiativele asociative pentru creşterea eficienţei economice a exploataţiilor agricole. „Nu în ultimul rând, vreau să amintesc despre intenţia de a încheia un parteneriat cu administraţia municipiului Craiova pentru prelungirea transportului public şi chiar voi achiziţiona mijloace de transport, dacă va fi nevoie.
Am, de asemenea, numeroase proiecte prin care urmăresc să soluţionăm problemele actuale ale localităţii Pieleşti, disfuncţionalitatea de circulaţie pe drumul judeţean, creată la ploi mai mari sau la topirea accelerată a zăpezilor, igienizarea comunei, reducerea numărului câinilor vagabonzi, amenajarea unor spaţii verzi.
Mi-am propus să fiu primarul de care localitatea Pieleşti are atâta nevoie. De aceea, ţin să le promit public alegătorilor că alocarea banilor se va face după ierarhia efectelor induse de fiecare proiect de investiţii, care o să fie dezbătut în consiliul local şi comunicat anterior către locuitorii comunei”, a conchis Iulică Velişcu.

Comandat de Partidul Social Democrat Dolj, executat de SC Indiscret Media SRL, Cod unic de identificare AEP:21200019

Facebook Comments