Constantin Diaconu , candidatul PNL pentru primăria Măceşu de Jos
„Dacă nu facem acum o schimbare, atunci cu toţii suntem părtaşi la dezastru”

0

Dragi cetăţeni ai comunei Măceşu de Jos şi ai satului Săpata,

Vă aduc la cunoştinţă că, în două mandate de primar ale lui Bojin Mihai, comuna Măceşu de Jos şi satul Săpata arată mult mai rău decât au fost atunci când acesta a preluat conducerea comunei.
Precum aţi observat, s-a făcut o canalizare de proastă calitate şi s-a lăsat în urma sa un sat care arată ca după un bombardament… Nu avem un centru al comunei Măceşu de Jos şi al satului Săpata, nu avem staţii de autobuze, nu avem spaţii de joacă pentru copii. Suntem invadaţi de buruieni din cauza lipsei de preocupare a primăriei, un fapt deosebit de periculos având în vedere că există plante care atentează la sănătatea publică, precum ambrozia.

După aproape 9 ani de administraţie a domnului Bojin Mihai, nu avem nici măcar străzi pietruite, ce aşteptări să mai avem în ceea ce priveşte asfaltul…? Este păcat că, în ultimii opt ani de zile, v-a vândut doar idei mincinoase prin cele două platforme electorale pe care vi le-a propus! Dumneavoastră, noi, trăim în aceleaşi condiţii ca în urmă cu opt ani, ba pe alocuri chiar mai rele. Suntem martori la jaful provocat de primarul „gospodar“ al satului pe care majoritatea dintre dumneavoastră l-aţi votat.

Haideţi să realizăm ceva pentru noi, pentru toţi, pentru copiii noştri, pentru binele nostru! Nu vreau să mai fim martori şi să ignorăm faptul că ex-soţia (concubina) domnului primar primeşte un salariu foarte bun pentru un serviciu pe care nu-l desfăşoară, mâncând fondurile comunităţii, adică banii noştri. Pe doamna bibliotecară când aţi văzut-o dumneavoastră la serviciu ultima dată? Chiar dacă avem copii puţini, eu consider că aceştia ar fi trebuit să beneficieze de biblionet şi de cărţile de care aveau nevoie, însă, ghinion, doamna bibliotecară lucrează la fără-frecvenţă!

În perioada de pandemie, când foarte mulţi copii din familiile defavorizate nu au avut acces online, era imperios necesar ca doamna Bojin Dorina, împreună cu concubinul ei, primarul Bojin Mihai, să-i ajute.
În această perioadă aţi fost vitregiţi de cele mai elementare lucruri pe care un edil ar fi trebuit să vi le pună la dispoziţie, de exemplu măşti de protecţie, care nu costă atât de mult, având în vedere faptul că vine în fiecare seară la dumneavoastră acasă şi vă cere votul, punându-vă în pericol sănătatea.

Dumneavoastră, dragii mei concetăţeni, cu toată stima şi respectul pe care vi-l port, vi s-a părut corect ca primarul Mihai Bojin să vă împartă Paştele, în condiţiile în care, ştim cu toţii, el este un ateu convins? Ascultaţi-mă, oameni buni, omul care v-a adus Paştele şi nu a lăsat preoţii satelor să-şi desfăşoare munca şi să ne aducă Lumina Paştelui a luat din pământul cimitirului 10 ari de pământ şi i l-a dat unchiului său să pună lucernă pentru familia lui. Mi-aş dori să văd şi eu ce a donat această familie Bojin Bisericii în ultimii opt ani pentru a înţelege care este respectul acesteia pentru una dintre cele mai importante instituţii ale noastre?!
Dacă în cimitirele din comuna Măceşu de Jos şi din satul Săpata, timp de opt ani, se curăţau numai câte 10 metri pătraţi pe zi, atunci puteam spune că avem şi noi cimitire! Din păcate, acum nu am cuvinte să pot descrie cimitirele noastre… Primarul Bojin trece zilnic pe lângă cimitirul din comuna Măceşu de Jos, dar nu vede mizeria! Când este întrebat de ce nu se implică în igienizarea cimitirelor, răspunsul său este stupefiant: ,,din avion nu se vede”.

Dragi concetăţeni, ceea ce domnul Bojin s-a milostivit să facă, aproape că nu ne foloseşte la nimic. Sala de festivităţi pe care zice că a făcut-o, transformând clădirea şcolii vechi, zace nefolosită în condiţiile în care primarul ţine toate festivităţile şi petrecerile în sediul primăriei. Revelionul 2020, o petrecere cu circuit închis, s-a ţinut în primărie de către Mihai Bojin, prietenii săi şi angajaţii primăriei. Într-o şedinţă de consiliu, eu am întrebat de ce s-a organizat această petrecere în primărie, o instituţie publică a cărei menire este cu totul altul, şi mi s-a răspuns că este momentul lor! Pe mine nu m-a mulţumit acest răspuns. Pe dumneavoastră v-a mulţumit? Pe clădirea primăriei şi a bibliotecii, primarul Bojin nu a fost capabil să pună măcar o plăcuţă care să arate că aceste clădiri adăpostesc două instituţii publice. Poate că ar trebui ca domnul Bojin să facă un proiect pe fonduri europene pentru a găsi finanţarea acestui proiect „costisitor“!
Cum este posibil să dăm, din bugetul comunei, 600.000 lei pentru o echipă de fotbal la care nu activează niciun jucător din comuna Măceşu de Jos?  Către cine au mers toţi aceşti bani???

Oameni buni, de când ne ştim, avem un dar de la Dumnezeu care ne-a înzestrat cu o carieră de piatră de pe urma căreia am beneficiat cu toţii. După necazul inundaţiilor din anul 2006 am fi avut cu toţii nevoie să ne refacem casele cu ajutorul pietrei din această carieră. Însă, de când acest domn Bojin Mihai a devenit primar, acea carieră a dispărut pentru că ea fost vândută. Mai grav este că, timp de 9 ani, perioadă în care, din carieră, au fost extrase mii şi mii de tone de piatră, la bugetul primăriei nu a intrat niciun leu. Practic, am fost furaţi de bogăţia noastră, a comunităţii. Dacă banii pentru piatra din carieră ar fi ajuns la noi, am fi fost cei mai bogaţi din judeţul Dolj. Dar suntem cei mai săraci din Oltenia!

Oameni buni, când a primit mandatul de primar, Bojin Mihai a primit o maşină nouă, un Cielo pe care, ştiţi foarte bine, fostul primar Tiţă Alexandru l-a întreţinut, dar nu l-a folosit. În schimb, în primul mandat, Bojin Mihai a distrus această maşină, pe care a folosit-o ca maşină personală. Ştie toată lumea că această maşină a fost folosită de soţia lui, Bojin Dorina, pentru a împărţit pensiile, atunci când aceasta era factor poştal. În cel de-al doilea mandat a cumpărat imediat un Duster, pe care l-a folosit tot ca maşină personală. Nici în pandemie acest primar nu a folosit maşina pentru a ajuta persoanele intrate în izolare sau carantină ori bătrânii sau persoanele peste 65 de ani. În această perioada de pandemie, doar soţia mea şi cu mine am ajutat persoanele în izolare şi persoanele cu probleme de sănătate şi  persoanele în vârstă din cele două sate. Primarul Bojin Mihai nici nu s-a deranjat să se preocupe de problemele apărute. Dar cere voturi.

De ce, oameni buni, suntem nevoiţi, daca votăm un partid sau altul, să mergem la o altă primărie, cea de la Măceşu de Sus, pentru a ne rezolva problemele gospodăreşti?! Este o ruşine foarte mare. Apelăm la primarul din Măceşu de Sus pentru buldo-excavator, vidanje sau tractor, asta în condiţiile în care, dragi cetăţeni, în curtea primăriei noastre aceste utilaje sunt folosite preferenţial.


Ajutorul social este un drept legal al vostru, să nu credeţi că vi-l dă sau vi-l taie primarul. Acest ajutor este dreptul dumneavoastra, indiferent cine este primar. Că este Diaconu Constantin sau Bojin Mihai, dumneavoastră beneficiaţi de acest drept. Nu trebuie să vă lăsaţi înşelaţi şi minţiţi că nu vi se mai dă acest drept. Indiferent cine va fi primar, este dreptul dumneavoastră!

Daca voi fi eu primarul acestei comune voi încerca să vă ajut, spre deosebire de actualul primar care nu v-a ajutat cu nimic. Eu voi încerca, dacă voi fi reprezentatul dumneavoastră, să creez cât se poate de repede locuri de muncă. Vă promit că, în mandatul meu, familiile defavorizate vor beneficia de apă gratis, dar şi de scutiri pentru taxa pe gunoi. Dragi cetăţeni, din poziţia mea de consilier, m-am opus de fiecare dată ca dumneavoastră,  cetăţeni ai comunei, care treceţi prin momente dificile, să plătiţi taxe mai mari pentru gunoi. Vă promit că, de îndată ce voi ajunge primar, acea taxă se va reduce la jumătate. În plus, taxele şi impozitele pentru terenurile din intravilan şi extravilan nu se vor majora, aşa cum s-a întâmplat în acest mandat.

Ascultaţi-mă, oameni buni, avem o problemă foarte serioasă cu izlazul comunei. Imediat ce voi fi ales primar, voi convoca imediat toate persoanele crescătoare de animale, beneficiare ale dreptului de păşunat, vom măsura corect izlazul şi fiecare crescător va primi ceea ce i se cuvine, fără priorităţi. Să nu uităm că, în perioada pestei porcine, când porcii dumneavoastră v-au fost luaţi din curte, domnul primar Bojin Mihai şi concubina Bojin Dorina au plecat în vacanţă, în Grecia, la mare. Nu v-a ajutat cu nimic.

Vreau ca mandatul meu, pe care numai dumneavoastră mi-l puteţi acorda, să fie un mandat transparent. Vreau să fiţi în temă cu orice lucru care se face în comună, vreau să ascult părerile dumneavoastră şi să contribuim cu toţii la ridicarea acestei comunităţi, pentru că suntem deja în urmă cu 9 ani faţă de celelalte comune învecinate.
Eu şi consilierii locali PNL vrem binele acestei comunităţi şi vrem să vă reprezentăm în orice situaţie, atât la necaz, cât şi la bucurie. Iar eu cred că am demonstrat, prin forţele mele proprii, că se poate. E greu singur, nu am neamurile actualului primar Bojin Mihai, dar vă am pe dumneavoastră.
Îmi ştiţi istoria, sunt un copil al statului şi cred că a venit momentul ca şi Măceşu de Jos să fie reprezentat de cineva căruia îi pasă de cetăţenii din localitate, care vrea să trăiască într-o comună modernă şi europeană.

Va rog insistent: gândiţi-vă bine cu cine votaţi pe 27 septembrie! Votul dumneavoastră are puterea să aducă schimbarea de care avem nevoie!

Vă mulţumesc mult.
Un om simplu care vă poartă respect,
Diaconu Constantin  

Comandat de PNL Dolj, executat de SC INDISCRET MEDIA SRL, cod AEP 21200012

Facebook Comments