Ludovic Orban promite un parc industrial pe scheletul ruginit al vechiului Oltchim

Președintele Partidului Național Liberal și premier al României, Ludovic Orban a susținut sâmbătă, 12 septembrie, o conferință de presă în fața unei zone ajunse în paragină a platformei chimice Râmnicu Vâlcea, pe care a numit-o „muzeu industrial”. Orban a declarat că va sprijini realizarea unui parc industrial, proiect avansat de către Cristian Buican, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Vâlcea, și Virgil Pîrvulescu, aflat în competiție pentru Primăria Râmnicu Vâlcea, dar a subliniat că acesta este ”un proces laborios din cauza legislației insolvenței și falimentului”.

0

„Ne aflăm în fața unei capacități industriale care a fost pusă pe butuci de o administrație incompetentă și coruptă și care a făcut ca cea mai mare parte a unui combinat, care producea lucruri extrem de utile pentru  economie, să își închidă porțile și să se transforme aproape într-un muzeu industrial. Am discutat  cu domnii  Cristian Buican și Virgil Pîrvulescu și e clar că procedura trebuie finalizată. Peste 70% dintre cei care sunt creditori în procesul de lichidare sunt reprezentanții unor instituții ale statului: este vorba de Autoritatea  pentru Administrarea  Activelor Statului, despre ANAF, despre Administrația Fondului de Mediu. Deci, sunt entități publice care trebuie puse la masă și care trebuie să ia decizii favorabile, în primul rând pentru Râmnicu Vâlcea, pentru județul Vâlcea, dar și pentru economia românească. Proiectul realizării unui parc industrial este un proiect extrem de important, de regulă pentru  a atrage investiții în localități. Această facilitate de realizare a unor parcuri industriale, tehnologice, IT, e o măsură care  a fost validată, care a generat succes în alte localități, cele mai multe conduse de primari liberali sau președinți de consilii județene liberali. În  acest sens, Oradea, Brașov, Cluj, Timișoara sunt exemple, modele pentru astfel de proiecte industriale care au atras capacități de producție, care au generat dezvoltare economică, au creat locuri de muncă pentru cetățenii din localitățile sau județele respective”, potrivit prim-ministrului Orban.

„În Râmnicu Vâlcea și în județul Vâlcea, problema cea mai mare a momentului este problema locurilor de muncă”

În acest context, Orban a criticat legislația în domeniul insolvenței și falimentului pe care a calificat-o ca fiind ”extrem de complicată”: „Sigur că este un proces mai laborios, din cauza legislației din domeniul insolvenței care este extrem de complicată și care a făcut ca foarte  mulți să câștige bani din insolvență și faliment în România, în loc să își folosească inteligența și resursele ca să câștige bani din proiecte care să  ducă la construcția unor capacități productive. Dar punctul meu de vedere este clar, voi sprijini acest proiect pentru că aici, în Râmnicu Vâlcea și în județul Vâlcea, problema cea mai mare a momentului e problema locurilor de muncă, problema economică, faptul că vechile capacități de producție s-au închis și nu a apărut încă nicio dezvoltare economică importantă. Or, ideea unui  parc industrial poate să reprezinte o modalitate de a atrage investitori serioși, care să dinamizeze economia,  să ofere o șansă pentru toți cei care sunt în căutarea unui loc de muncă”.

Comandat de Partidul Național Liberal,  executat de Mișcoci Marielena I.I.,  Cod unic de identificare AEP:21200012

Facebook Comments