Anișoara Stănculescu, candidat PMP Primăria Craiova: „Am argumente pentru desființarea Poliției Locale”

0

Mai mult ca oricând, grija pentru banii publici e prioritară! Craiova nu își permite luxul să arunce bani pe fereastră. De aceea cred că o evaluare corectă, fără criterii extraprofesionale, trebuie făcută la instituțiile din subordinea Primăriei și a Consiliului Local.

Politia Locală Craiova are un buget de peste 7 milioane de euro pe an. Salariile poliţiştilor locali sunt aproape duble faţă de poliţiştii Ministerului de Interne, în condiţiile în care atribuțiile, responsabilităţile și competențele profesionale nu pot fi comparate.

De ce cred că nu e nevoie de o asemenea instituţie care înghite bani  cu care se pot construi două școli, se pot asfalta minimum 5 km de străzi, se poate utila 1 spital pe an la standarde europene, se pot cumpăra bunuri de patrimoniu, cum ar fi terenuri sau clădiri istorice?!

Pentru că paza clădirilor primăriei și a parcurilor ar putea fi făcută de o firmă privată de pază la costuri mult mai mici. Nu de Poliţia Locală!

Pentru că paza pieţelor publice le-ar putea face direct SC Piețe și Târguri SRL, prin intermediul firmelor private, și ar  putea fi achitată din încasările proprii. Nu Poliția Locală!

Pentru că verificarea biletelor prin mijloacele publice de transport este o anomalie în condițiile în care SC RAT SA este o firmă de sine stătătoare, care ar trebui să-și angajeze singură aceste servicii.

Pentru că ridicarea autoturismelor în tandem cu RAT SA  nu este treaba Poliției locale! Acest lucru  l-ar putea face RAT-ul cu echipajele din poliţie. Nu Poliția locală!

Pentru că patrularea pe străzi este un serviciu absolut inutil atâta timp cât infracționalitatea a crescut, în loc să scadă, iar Poliția Locală NU are  competenţe de cercetare penală.

Pentru că ocupația de a fotografia dovezi de neconformitate cu legea, în ajutorul serviciului de disciplină în construcţii, este un lucru pe care ar putea să-l facă și singuri angajaţii primăriei, aşa cum se făcea înainte. Nu Poliția locală!

Banii plătiți din taxe și impozite sunt munciţi din greu de majoritatea craiovenilor. Un primar care iubește Craiova trebuie să aibă grijă de aceşti bani, care trebuie să se întoarcă la ei în servicii de calitate, nu pentru a umple buzunarele unor bugetari de lux.


Comandat de PMP Dolj, executat de SC INDISCRET MEDIA SRL, cod AEP 21200020

Facebook Comments