Cine vrea Dreapta, să voteze PMP!

0

Peste o săptămână începe campania electorală pentru alegerile locale. PSD si PNL speră să-şi „împartă” ţara între ele. Prea multă putere dată acestor partide la nivel local ar fi un lucru nociv pentru comunităţile locale şi pentru democraţia locală. S-ar perpetua aceleaşi politici confuze şi aceleaşi practici instituţionale inhibitoare de dezvoltare. Se vede cu ochiul liber că PSD nu e stânga, PNL nu e dreapta! Sunt maşinării de stors voturi ale cetăţenilor. Care uită repede, de cele mai multe ori, să-şi respecte promisiunile făcute.
PSD şi PNL gândesc la fel şi fac la fel. Pentru democraţia locală, alegerile în două tururi pentru funcţiile de primar şi preşedinte al consiliului judeţean ar fi însemnat o resetare a jocului pluralist şi o regenerare a democraţiei. PMP a iniţiat un proiect de lege în acest sens acum mai bine de un an şi jumătate, proiect care a trecut de Senat, dar care zace (culmea!) pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, blocat fiind, în solidar, de PNL şi PSD.
Teama acestor două partide de alternativă face ca ele să lucreze împreună. De cele mai multe ori, departe de ochii publicului.
În Oltenia, mai cu seamă în cea de Sud-Vest, administraţiile locale PSD au arătat vreme de 2-3-4 mandate ceea ce pot. Adică foarte puţin. Suntem aici în coada clasamentului naţional privind contribuţia la PIB. Viaţa oamenilor, atât în oraşe cât şi la ţară, e lipsită în multe locuri de accesul la condiţiile elementare de civilizaţie (gaze, apă curată, canalizare). Dunărea care se întinde, numai în Mehedinţi şi Dolj pe 350 de km, nu este valorificată. Bugetele locale văduvesc investiţiile serioase. Absorbţia banilor europeni este mult sub media pe ţară, ce să mai vorbim de media Uniunii Europene. Problemele de mediu cresc de la un anotimp la altul, fie că vorbim de deşertificare, de arderile ilegale de deşeuri, fie că vorbim de defrişări criminale sau de întârzieri uriaşe în materie de colectare selectivă. Nu PMP a fost în fruntea comunităţilor din Oltenia în tot acest timp!!!
Alegerile de la 27 septembrie sunt un bun prilej pentru toţi cei care vor ALTCEVA de la politică, de la viaţa în comunităţile în care trăiesc să aleagă ALTFEL. Dând o şansă partidelor şi oamenilor care pun semnul egal între doctrină şi acţiunea politică, între cuvânt şi faptă.
PMP nu va face niciun un compromis cu PSD în această campanie.PMP va rămâne ceea ce este- un partid autentic al dreptei, apărător al valorilor naţionale, al iniţiativei private libere, al dreptului oamenilor la o viaţăîn bunăstare prin munca lor. O mişcare popularăşi liberală.Cine vrea ca dreapta să conducă administraţiile publice ale Olteniei să voteze PMP!

Facebook Comments