Vâlcea: Avarie majoră, Budești, Băbeni și Mihăești vor fi alimentate cu apă din surse alternative

”Ca urmare a unei avarii majore pe conducta de transport a apei potabile din PAFSIN DN600, provocată de angajații firmei de construcții care derulează lucrări la podul din zona Sâmnic, începând cu data de 18 august a.c., ora 0930, a fost întreruptă alimentarea cu apă potabilă a acestei conducte, până la remedierea situației. Pentru a evita sistarea furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă în comuna Budești și în orașul Băbeni, s-a luat măsura alimentării din rezervoarele de înmagazinare Budești și Băbeni, iar comuna Mihăești va fi alimentată din rețeaua de distribuție care alimentează și municipiul Rm. Vâlcea, fiind posibil ca, la trecerea pe alt traseu de alimentare, apa potabilă să prezinte modificări ale turbidității (apă tulbure). ”, transmite Apvil.

0

”Pentru asigurarea parametrilor de potabilitate a apei din rețea, certificați prin buletine de analiză a apei în secțiunea de intervenție (înainte și după spălarea rețelei), angajații Apavil SA vor efectua purjări în toate zonele afectate. Deoarece la punerea în funcțiune a sistemului, calitatea apei va fi influențată atât în zonele de intervenție cât și în cele adiacente, recomandăm consumatorilor afectați ca, imediat după pornire, să lase să curgă cantitatea de apă necesară eliminării apei cu impurități produsă ca urmare a întreruperii furnizării. Cheltuielile ocazionate de cantitatea de apă eliminată vor fi suportate de către Apavil SA în urma unor solicitări scrise ale beneficiarilor, confirmate de specialiștii societății noastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că echipele de intervenție ale Apavil SA vor face eforturi susținute pentru eliminarea disconfortului creat, în cel mai scurt timp.”, potrivit unui comunicat de presă Apavil.

Facebook Comments