Directorul DGASPC Vâlcea cere internarea de urgență în spital a bolnavilor neuropsihic de la Zătreni, infectați cu SARS CoV-2

Nicolae Badea, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, solicită instituțiilor abilitate ca toți bolnavii neoropsihic infectați cu SARS CoV-2 de la Căminul Zătreni să fie scoși din acest centru și internați și tratatați în spital. Badea spune la Zătreni nu există personal de specialitate, iar bolnavii nu pot fi tratați în condițiile pe care le oferă căminul. La începutul acestei săptămâni, 28 de pacienți ai centrului au fost depistați pozitiv, doar șase dintre ei fiind intrenați în spital.

0

”Am solicitat prin adrese oficiale  către  Direcția de Sănătate Publică Vâlcea, Prefectura Vâlcea, Comitetul pentru Situații de Urgență  și Consiliul  Județean Vâlcea ca beneficiarii infectați din centrul Zătreni să fie tratați în spitale, în insecțiile speciale pentru Covid-19.

 DSP-ul ne-a transformat în spital, iar  noi  nu suntem spital. Nu avem condiții pentru a-i trata acolo pe cei infectați. Chiar și  asimptomatic, un astfel e bolnav  are mai multe comorbidități, el devine un caz grav care necesită personal de specialitate  într-un mediu adecvat.  Nicidecum  la  Zătreni, unde sunt toalete comune,  iar  personalul este speriat,  derutat, și nepregătit pentru astfel de situații.  ” , a declarat directorul DSASPC Vâlcea.

Surse:  O parte din personal nu se va  mai prezenta la serviciu în tura din 11 iulie

Până în seara de miercuri, 9 iulie, din cei 28 de bolnavi depistați pozitiv, șase au avut simptome și au fost transportați la spital. Ceilalți au rămas în centru, într-un pavilion separat. Potrivit surselor de la Căminul Zătreni, o mare parte din personal nu se va mai prezenta la serviciu în tura de sâmbătă, 11 iulie.   Angajații au început să protesteze pe paginile de socializare: ”Situația de la Cia Zătreni este critică! Nu se vrea rezolvare! Nu se vrea spitalizarea bolnavilor co vid pozitivi în spital! Se urmărește infectarea beneficiarilor și a personalului! SĂ VĂ FIE RUȘINE!!!” a opinat Maria Iuliana Protesaru.

Până la ora actuală, au fost depistate pozitiv o asistentă medicală și o infirmieră iar in cursul zilei de astăzi, 10 iulie,  se așteptă rezultatul testelor pentru întreg personalul din centru.  

Facebook Comments