Cooperare europeană pentru destructurarea unui grup organizat specializat în fraude informatice

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. din Vâlcea şi Bistriţa-Năsăud şi poliţiştii din cadrul Polizia Postale Genova, în baza unui ordin european de anchetă emis de autorităţile judiciare italiene, au efectuat o acţiune operativă în vederea destructurării unui grup infracţional organizat specializat în fraudă informatică şi spălare de bani, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

0

Prejudiciul este de aproximativ 1.600.000 de euro.

„La data de 7 iulie a.c., poliţiştii au efectuat 5 percheziţii domiciliare în judeţele Vâlcea (4) şi Bistriţa-Năsăud (1) la domiciliile unor persoane bănuite de fraudă informatică şi spălare de bani. De asemenea, poliţiştii au pus în aplicare 3 mandate europene de arestare.
Din cercetările efectuate de Parchetul Genova a rezultat faptul că 4 persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat specializat în fraudă informatică şi spălare de bani, iar în perioada ianuarie 2018 – aprilie 2019 ar fi comis fraude informatice prin intermediul mai multor platforme online, prin postarea de oferte false.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 1.600.000 de euro.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 42.100 de lei, 8.200 de euro, 50 de grame de aur, 32 de telefoane mobile, 6 laptopuri, 8 tablete, 2 harduri externe, un card microSD, o colecţie numismatică şi mai multe documente.
Totodată, a fost pus sechestru asigurător pe un apartament şi un autoturism. 4 persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea în vederea executării mandatelor de arestare preventivă emise pe numele lor.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor”, au declarat reprezentanţii IPJ Vâlcea.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ