Lucrările avansează, respectând totodată măsurile de prevenire a pandemiei Covid-19
Construcţia fabricii sunliquid® a companiei Clariant din Podari progresează. Finalizarea construcţiei fabricii este preconizată pentru 2021

Clariant, companie inovatoare şi sustenabilă axată pe produse chimice de specialitate, progresează în construcţia noii sale fabrici de bioetanol celulozic din Podari, judeţul Dolj. În ciuda situaţiei încă dificile, provocată de pandemia de Covid-19, lucrările la şantier continuă, în timp ce numeroase măsuri de precauţie au fost aplicate.

0

„Construcţia fabricii sunliquid® de producţie la scară comercială a etanolului celulozic avansează conform planificării. În timp ce continuăm să facem acest lucru, respectăm pe deplin normele de prevenire a Covid-19 şi regulile stabilite de către autorităţi. Prioritatea noastră o reprezintă sănătatea şi siguranţa, atât a angajaţilor şi a subcontractorilor de pe şantier, cât şi a comunităţii în care ne desfăşurăm activitatea,” a subliniat Dragoş Gavriluţă, directorul de proiect pentru fabrica din România a Clariant.

Dragoş Gavriluţă

Compania Clariant depune toate eforturile pentru a înainta cu etapele de construcţie a fabricii, pentru a putea contribui la redresarea economică post-criză şi la sprijinirea comunităţii locale, prin crearea de locuri de muncă „verzi“ în zona predominant rurală din Podari. Aproximativ 100 de locuri de muncă directe vor fi create doar în cadrul fabricii. În plus, pot fi create aproximativ 300 de locuri de muncă în activităţile conexe, precum colectarea, depozitarea şi transportul paielor.
Toate etapele de pregătire a şantierului au fost finalizate, iar acum aproximativ 300 de muncitori lucrează la faza de completare a fundaţiilor pentru diverse clădiri şi spaţii operaţionale, precum şi la ridicarea structurilor metalice. Odată ce fabrica va fi operaţională, va prelucra aproximativ 250.000 tone de paie şi va produce 50.000 tone de etanol celulozic. Etanolul celulozic sunliquid® este un biocombustibil avansat, cu adevărat sustenabil şi neutru din punct de vedere al dioxidului de carbon, care poate fi utilizat cu uşurinţă în infrastructura auto actuală.

Clariant investeşte peste 100 de milioane de euro în prima sa fabrică de acest tip. Proiectul primeşte o finanţare de peste 40 de milioane de euro din partea Uniunii Europene.
Fabrica sunliquid® se construieşte pe un teren cu o suprafaţă de 98.000 de metri pătraţi şi va respecta cele mai înalte standarde, o atenţie semnificativă fiind acordată confortului şi stilului de viaţă al comunităţii locale. Constructorul este o companie românească, iar lucrările sunt realizate cu ajutorul unei echipe formate din 800 de muncitori în faza de vârf.  

Clariant este o companie inovatoare axată pe produse chimice  de specialitate, având sediul în Muttenz, lângă Basel/Elveţia. La data de 19 decembrie 2019, compania avea un număr total de 17.223 de angajaţi. În anul fiscal 2019, Clariant a înregistrat vânzări de 4.399 miliarde de franci elveţieni din afacerile în derulare. Compania activează în trei domenii de business: Produse Chimice de Îngrijire, Cataliză, şi Resurse Naturale. Strategia organizaţiei Clariant se bazează pe cinci piloni: accentul pe inovaţie prin cercetare şi dezvoltare, valoare adăugată şi sustenabilitate, repoziţionarea portofoliului, accelerarea creşterii şi creşterea profitabilităţii.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ