Vâlcea: Medic de familie răpus de Covid-19

Medicul vâlcean Dumitru Constantin, în vârstă de 52 de ani, care a murit răpus de Covid-19, luni dimineaţă, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“, din Bucureşti, lucra şi la Centrul de Permanenţă Ostroveni Râmnicu Vâlcea, potrivit celor mai recente informaţii. Primăria Râmnicu Vâlcea, care coordonează acest centru, a făcut precizări în privinţa riscului de contaminare.

0

Medicul Dumitru Constantin asigura gărzi la Centrul de Permanenţă Ostroveni din Râmnicu Vâlcea, era angajat al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt şi avea şi un cabinet de medic de familie în localitatea Şuşani, judeţul Vâlcea. El fusese depistat pozitiv în primul val de testare a contacţilor direcţi ai asistentei de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt confirmată cu noul coronavirus, şi a ales să fie tratat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea.
Ulterior, din cauză că starea sa de sănătate s-a agravat, a fost transferat la Institutul Naţional „Matei Balş“ din Capitală. Medicul avea mai multe comorbidităţi, respectiv obezitate, diabet zaharat de tip 2, hipertensiune arterială, afecţiuni care erau ţinute sub control.

„Din punctul de vedere al contaminării, nu există niciun pericol”

Daniel Ionescu, purtător de cuvânt al Primăriei Râmnicu Vâlcea, a declarat pentru „Indiscret în Oltenia” că este exclus ca medicul să le fi transmis virusul celor cu care a intrat în contact la Centrul de Permanenţă Ostroveni: „Din punctul de vedere al contaminării, nu există niciun pericol. Medicul îşi programase nişte gărzi la sfârşitul lunii mai, or, el a fost depistat pozitiv la jumătatea lunii mai”.

Primarul muncipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a transmis un mesaj de condoleanţe, exprimându-şi regretele pentru trecerea în nefiinţă a medicului:
„Centrul de Permanenţă din Ostroveni a pierdut un membru important al echipei cu care această instituţie a plecat la drum: decesul cauzat de Covid-19 al doctorului Dumitru Constantin, medic de familie în comuna Şuşani, întristează deopotrivă lumea medicală şi comunitatea vâlceană. În cele opt luni în care a asigurat, alături de colegii săi, permanenţa în cadrul Centrului din Ostroveni, medicul Dumitru Constantin a demonstrat aceleaşi calităţi profesionale şi umane care i-au caracterizat întreaga activitate. Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, în calitate de coordonator al Centrului de Permanenţă din Ostroveni, este alături de familia îndurerată şi transmite pe această cale sincere condoleanţe.”

Pe 11 iunie, tot din cauza Covid-19, încetase din viaţă şi mama medicului. Ea avea 85 de ani şi era internată la SJU Vâlcea.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ