Ai „amorţit“ în carantină? „Discover Dolj“ te ajută să revii la normal

Lansată în urmă cu aproximativ un an, platforma „Discover Dolj“ a reuşit în scurt timp să pună Doljul pe harta digitală a ţării, alături de judeţe cu o puternică tradiţie turistică. Dezvoltată sub forma unui ghid turistic digital, platforma şi-a propus încă de la început să ofere vizitatorilor, dar şi locuitorilor judeţului, sugestii pentru petrecerea timpului liber, recomandări de restaurante, baruri, dar şi informaţii legate de evenimentele care sunt organizate de instituţii publice.

0

Iar acum, după luni buni de izolare şi restricţii, „Discover Dolj“ este unealta perfectă care vă poate ajuta să vă reluaţi viaţa socială de dinainte de pandemie cu nenumărate recomandări de evenimente, localuri ori obiective ce merită revăzute. Spre exemplu, puteţi alege „Curtea Berarilor“, descrisă drept un soi de locaş de cult pentru cei ce iubesc berea, dar şi mâncarea cu origini bavareze, servită în farfurii ce te duc cu gândul la familia de acasă şi mai puţin la faptul că eşti într-un restaurant. Un loc prietenos unde se râde mult şi se socializează, pentru că asta fac, în general, berea proaspătă şi rece şi mâncarea bună: aduc oamenii împreună. Sau, poate, aveţi nevoie să vă reamintiţi de ce Parcul Romanescu ori Grădina Botanică sunt în topul preferinţelor iubitorilor de natură şi aer curat. Ori, poate, vreţi să aflaţi ce expoziţii găzduiesc, în această perioadă, secţiile Muzeului Oltenia ori Muzeul de Artă.

Doljul are cu ce se lăuda

După mulţi ani în care a investit constant în patrimoniul judeţului şi, mai ales în instituţiile de cultură, Consiliul Judeţean Dolj a înţeles că, alături de o promovare inteligentă, acestea au potenţialul de a genera beneficii semnificative pentru economia locală prin atragerea de turişti. Aşa s-a născut ideea unei platforme electronice de informare şi promovare care să fie mereu la dispoziţia vizitatorilor, o aplicaţie ce poate fi instalată în mod gratuit pe telefonul mobil, precum şi un site care poate fi accesat de pe orice device. În prezent, ghidul turistic digital «Discover Dolj» oferă utilizatorilor o imagine completă a judeţului, cu tot ceea ce îl face mai atractiv. Sunt peste 650 de pagini de informaţii, structurate pe mai multe domenii – de la principalele obiective turistice la modalităţi de petrecere a timpului liber, la hoteluri şi restaurante, şi până la informaţii despre obiceiurile şi tradiţiile zonei ori informaţii utile despre instituţiile de cultură.  
„Dispunem de o ofertă bogată şi variată. Avem, în Craiova, Centrul Istoric, complexul Water Park, Parcul «Nicolae Romanescu», Muzeul de Artă şi Muzeul Olteniei, cărora li se vor adăuga în curând Muzeul Cărţii şi Exilului Românesc, în Casa Dianu, dar şi Centrul Internaţional «Constantin Brâncuşi». Obiceiurile şi tradiţiile locale, precum şi specificul gastronomic completează tabloul lucrurilor pe care le putem arăta oaspeţilor noştri. Consider că putem să-i convingem pe vizitatori – fie că ajung aici din raţiuni de afaceri, fie că sunt interesaţi de sfera culturală – că merită să revină în Dolj, iar aceasta se va traduce în beneficii pentru economia judeţului, reflectându-se şi în veniturile unităţilor de cazare, şi în cele ale restaurantelor, şi în încasările instituţiilor muzeale sau de spectacole şi concerte“, susţine vicepreşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Aplicaţia de turism ”Discover Dolj” este un proiect dezvoltat de CJ Dolj, prin intermediul Direcţiei de imagine, în colaborare cu firma Eventya, din Sibiu. Aplicaţia se adresează atât turiştilor, cât şi doljenilor, fiind disponibilă în variantă bilingvă, română şi engleză. Originalitatea ei constă în faptul că fiecare actor social care se regăseşte în această aplicaţie poate să-şi gestioneze singur noutăţile şi informaţiile care au legătură cu activitatea sa. „Lansarea platformei digitale «Discover Dolj» a reprezentat un moment cu totul special, pentru că prin intermediul acesteia reuşim să facem judeţul nostru mai cunoscut şi mai accesibil pentru toţi cei care vor să afle mai multe despre zona noastră. Realizarea acestui demers a pornit de la o realitate incontestabilă, aceea că, în ultimii ani, datorită unui program amplu de investiţii, atât municipiul Craiova, cât şi judeţul Dolj au cunoscut vizibile transformări pozitive. Avem unul dintre cele mai frumoase centre istorice din România, avem obiective culturale de patrimoniu, precum Muzeul de Artă, precum cele 3 secţii ale Muzeului Olteniei, cu imobile consolidate şi restaurate şi cu expoziţii amenajate la standarde cu adevărat europene“, declara, în urmă cu câteva luni, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Aplicaţia poate fi descărcată, gratuit, din AppStore şi GooglePlay ori accesând site-ul www.discoverdolj.ro!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ